Ana Sayfa Haberler Netflix iOS uygulaması artık AirPlay desteklemeyecek

Netflix iOS uygulaması artık AirPlay desteklemeyecek

1

Netflix’in iOS uygulaması, önemli bir özelliğini kaybetti. Şirketin web sitesindeki güncellenmiş bir destek sayfasına göre, Netflix iOS uygulaması bundan sonra AirPlay özelliğini desteklemeyecek.

Netflix, AirPlay desteğinin neden kaldırıldığına dair net bir bilgi vermedi. Destek sayfasında kısaca “teknik yetersizlikler nedeniyle” ibaresi yer alıyor.

Şirketin bu açıklamasının ardından, Netflix uygulamasına gelen bir güncelleme ile de AirPlay butonu tamamen kaldırıldı. Ayrıca Netflix açıkken kontrol merkezinden AirPlay’ı açmaya çalıştığınızda “Bu formatı desteklemiyor, lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.” uyarısı vermekte.

AirPlay özelliği bir tarafta Netflix desteğini kaybetmişken bir taraftan da her tarafa yayılmaya devam ediyor. Özellik yakın zamanda Samsung, LG, Vizio, Sony gibi televizyonlar için kullanılabilir olacak.

Bazı uzmanlara göre Netflix’in bu kararı almasının ardında Apple’a gözdağı verme amacı yatıyor. Bilindiği üzere Apple yakın zamanda TV+ hizmetini tanıtmıştı. Bu Netflix için dev bir rakip demek.

Netflix’in bu kararından vazgeçip geçmeyeceği, bu kararı tam olarak hangi sebeple aldığı ise henüz belirsizliğini koruyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


1 YORUM

  1. Ne alakası var netflix mobil uygulamada daha uygun fiyatlı abonelik sunacak, bunun tv de izlenmesini engellemek için yaptı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz