Ana Sayfa Apple Mac için en iyi Twitter uygulaması hangisi?

Mac için en iyi Twitter uygulaması hangisi?

0

Birkaç hafta önce iOS için en iyi Twitter uygulamalarını gözden geçirmemiştik. O incelememizde Tweetbot’un biraz daha kullanılabilir olduğundan bahsetmiştik. Peki Mac için en iyi Twitter uygulaması hangisi? Bu soru önemli, çünkü geçtiğimiz sene Twitter, nedendir bilinmez resmi uygulamasını Mac App Store’dan çekti. Artık Mac üzerinden Twitter’a ulaşmak için tarayıcı kullanmalı, ya da üçüncü parti yazılımlara yönelmeliyiz. Peki en iyisi hangisi? Rehberimizi okumaya devam edebilirsiniz.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2019/04/07/ios-icin-en-iyi-twitter-uygulamasi-hangisi/]

TweetDeck

Mac için TweetDeck, eskiden bir Adobe Air uygulamasıydı ve 2008 yılından beri geliştirilmeye devam ediliyordu. Ardından 2010 yılında uygulamayı Twitter satın aldı. Sonrasında uygulama, Mac ve Windows için yerleşik bir uygulama olarak yeniden yayımlandı. (Windows uygulaması sonradan kaldırıldı.)

TweetDeck daha çok sosyal medyayı iş haline getirmiş insanlara yöneliktir. Birden çok kurumsal hesabı yönetmek (trendleri izlemek, gelen DM’leri yönetmek) için Hootsuite, Buffer alternatifidir. Birden çok hesabı yönetmek için kullanışlı özelliklere sahiptir, bunlardan en önemlileri grup iletileri kullanabilme, tweet zamanlayabilme ve istatistikleri izleyebilmektir.

Olumsuz özelliklerine gelecek olursak uygulama oldukça sığ. Çok özellik varmış gibi görünmesine rağmen aslında bir çok şeyden mahrum bir uygulama. Mac için en iyi Twitter uygulaması olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim. Ayrıca uygulama sık sık çökmekte. TweetDeck Mac App Store üzerinden ücretsiz olarak indirilebilir.

Mac için Twitterrific 5

Mac için Twitterrific 2007 yılından beri var olan bir uygulama ve senelerdir gelişimine devam ediyor. Twitterrific 1’den başlayarak 5’e kadar gelen uygulama, önümüzdeki yıllarda da geliştirilecek gibi görünüyor. Uygulama, iPhone için Twitterrific 5‘e de sahipseniz senkron şekilde çalışmayı da destekliyor.

Mac için Twitterrific, size çok özel bir zaman çizelgesi sunuyor. Birleşik zaman çizelgesi denilen bu özellik, bir kişi sizin tweetinize yorum yaptığında, siz o kişiyi takip etmiyor olsanız bile sizin anasayfanızda kişinin görünmesine olanak sağlıyor. Böylece herhangi bir mentionu gözden kaçırmıyorsunuz. Tabii bu özelliği isterseniz kapatmanız da mümkün. Ayrıca Twitterrific, bir tweet’i düzenlemenize olanak sağlıyor. Twitter buna tam olarak izin vermediğinden Twitterrific, düzenleyeceğiniz tweeti siliyor ve düzenlenmiş halini tekrar atıyor. Bu olayın biraz çevresinden dolanmak evet, ama işe yarıyor.

Sonuçta iPhone sürümünü de kullanıyorsanız bundan da memnun kalacağınıza emin olabilirsiniz. Twitterrific 5, Mac App Store’da 54,99 TL.

Mac için Tweetbot 3

Mac için Tweetbot 3, üç yıldır kullanımda ve tüm Mac için Twitter uygulamaları içerisinde en çok özellik barındıran uygulama. Hiçbir reklam içermemesi, kronolojik zaman çizelgesi özelliğin varsayılan olarak gelmesi nedeniyle Twitterrific 5’e benzer özellikler sunuyor.

Tabii bazı kendine özel özellikleri var ki, bu onu benzersiz kılıyor. Yerleşik GIF arama motoru, genişletilebilir kenar çubuğu, tweet içine yerleştirilmiş özel bir not alma özelliği gibi özellikler, onu diğerlerinden farklı kılanlar. Ayrıca uygulama, sürekli gelişmekte ve sürekli olarak tasarımsal olarak yenilenmekte.

TweetBot 3, erişebildiği tüm Twitter özelliklerini kullanmasıyla oldukça başarılı bir uygulama. Eksi yönleri yok denilebilecek kadar da az. iPhone için Tweetbot uygulamasını kullandıysanız ve memnun kaldıysanız bundan da memnun kalacağınıza eminim. Tweetbot 3, Mac App Store’dan 69,99 TL’ye indirilebilir.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz