Ana Sayfa App Store Apple, ebeveyn kontrolü uygulamaları için resmi açıklama yayınladı

Apple, ebeveyn kontrolü uygulamaları için resmi açıklama yayınladı

0

Apple, şirketin ebeveyn kontrolü ve ekran süresi uygulamalarını kaldırmasına ilişkin resmi bir yazı yayınladı. Ebeveyn kontrolü uygulamalarının geliştiricileri Apple’ı Avrupa Birliği’ne antitröst kurallarına ilişkin şikayet etmişlerdi.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2019/04/28/phil-schiller-onemli-aciklamalarda-bulundu/]

Apple, web sitesinde resmi yazı yayınladı

Dün yönetim kurulunun önemli isimlerinden Phil Schiller, konu ile ilgili bir yazı yayınlamış; The New York Times gazetesinin iddialarını çürütmüştü. Bugün de Apple, resmi bir yazı yayınlayarak tartışmalara son noktayı koydu.

Açıklamada Apple’ın, 2017 yılından beri ebeveyn kontrolü uygulamalarını takip ettiği belirtildi. Buna göre Apple, uygulamaların MDM (Mobil Cihaz Yönetimi) kurallarını ihlal ettiği tespit edilince uygulamalar App Store üzerinden derhal kaldırıldı.

MDM kurallarını ihlal etmeyen ebeveyn denetimi ve ekran süresi uygulamalarının ise hayatına devam edeceği, mağazadan kaldırılmayacağı özellikle vurgulandı.

Apple yaptığı açıklamanın bir bölümünde: “Ebeveynler çocuklarının gizliliğinden ve güvenliğinden endişe duymamalıdır. App Store ise bu konuda en güvenli platform olmalıdır. Siz hariç hiç kimse çocuğunuzun cihazını yönetmek için sınırsız erişime sahip olmamalıdır. Biz MDM ihlallerini öğrendiğimiz anda bunları uygulama geliştiricilerine ilettik ve bunları kaldırmaları için onlara 30 gün süre verdik. Bir kaç geliştirici kurallarımıza uygun şekilde uygulamalarını düzenlediler, düzenlemeyen geliştiricilerin uygulamaları ise App Store üzerinden kaldırıldı. Apple, üçüncü taraf yazılım geliştiricilere her zaman destek vermiştir ve destek vermeye de devam edecektir. The New York Times gazetesinin iddia ettiğinin aksine bu bir rekabet savası değil, güvenlik önlemidir.” dedi.

Buna göre Apple’ın bu uygulamaları mağazadan kaldırmasının sebebi rekabet istemiyor oluşu değil, şirketlerin güvenlik kurallarını ihlal ediyor oluşudur.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz