Ana Sayfa Apple 2019 iPhone satışlarında dev düşüş

2019 iPhone satışlarında dev düşüş

0
iPhone XR'ı En Çok Android Kullanıcıları Tercih Ediyor

IDC adlı analiz şirketi geçtiğimiz gün önemli bir rapor yayınladı. Bu rapora göre, 2019 iPhone modelleri için işler kötü gidiyor. Huawei ve Vivo ise satışlarını arttıran firmalar olarak göze çarpıyor.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2019/04/30/foxconndan-gelecek-iphone-modelleri-icin-onemli-hamle/]

2019 iPhone modellerinde önemli düşüş!

IDC’nin yayınladığı rapora göre, ilk çeyrekte tüm markalar genelinde akıllı telefon satışları 310,8 milyon adede ulaştı. Buna göre akıllı telefon satışları geçen yılın ilk çeyreğine göre yüzde 10’dan fazla düşüş yaşadı. IDC’ye göre bu düşüş, önümüzdeki aylarda da devam edecek.

IDC yayınladığı raporda: “ 2019, dünya genelinde telefon satışları açısından kötü bir yıl olacak. Bir satıcı perspektifinden bakıldığında öne çıkan tek şey, Huawei’nin devasa bir büyüme yakalaması.” ifadelerine yer verdi.

IDC’nin verilerine göre Apple, ilk çeyrekte 36.4 milyon adet iPhone sattı. Şirket geçtiğimiz sene aynı dönemde 52.2 milyon adet iPhone satmıştı. Buna göre 2019 iPhone satışları yüzde 30.2 düşüş gösterdi.

Çin’de yaşanan ekonomik zorlukların bir etken olduğunu belirten IDC, Amerika Birleşik Devletleri’nde de satışların yavaş gittiğini belirtti.

IDC yaptığı açıklamada: “Birinci çeyrekte en büyük düşüş ABD ve Çin pazarlarında oldu. Dünyanın en büyük pazarlarına sahip bu iki ülkedeki düşüşlerin sebebi yenilik sunulamaması. Sadece bu iki ülkedeki düşüş yüzde 15 bandını aştı. Samsung, LG gibi markalardaki düşüşün yanında, 2019 iPhone modelleri de büyük bir düşüş yaşıyor.” dedi.

Samsung, Xiaomi, Oppo gibi firmalar da yüzde 6 ile yüzde 10 arasında düşüşler yaşadı ancak hiç biri Apple kadar düşüş yaşamadı.

Tüm bu rakamlara rağmen Apple, karlılığını sürdürmeye devam ediyor ve şirket, ilk çeyrekte 58 milyar dolar gelire ulaşarak tüm beklentileri aştı. Telefon satışlarının yanında aksesuar ve servis satışı da olan Apple, bu birimlerden büyük kazanç elde ediyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz