Ana Sayfa App Store Avrupa Birliği’nden Apple soruşturması!

Avrupa Birliği’nden Apple soruşturması!

0

Spotify geçtiğimiz aylarda Apple’ı tekelcilikle suçladı ve bununla ilgili Avrupa Birliği’ne şikayette bulundu. Beklenen oldu ve Avrupa Birliği Apple soruşturması kararı aldı.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2019/05/03/apple-music-sarki-sozleri-nasil-gorulur/]

Apple soruşturması Spotify sebepli!

Apple, App Store üzerinden yapılan tüm abonelik alımlarında ilk yıl yüzde 30, sonraki yıllarda yüzde 15 pay alıyor. Bu ücreti şirketlerden tahsis eden Apple, bunu doğal olarak kendi ürünlerinde yapmıyor.

Ancak Spotify bu duruma karşı çıkıyor. Bu durum neticesinde abonelik fiyatlarının yüzde 30 arttığını, bunun da Apple servisleri ile rekabeti zorlaştırdığını iddia ediyor. Apple Music’in haksız avantaj sağladığını iddia eden Spotify, durumu geçtiğimiz aylarda Avrupa Birliği’ne ileterek şikayette bulundu. Avrupa Birliği ise bugün aldığı karar ile söz konusu durumun araştırılacağını açıkladı ve resmen Apple soruşturması başlattı.

Avrupa birliği soruşturma ile antitröst iddialarını araştıracak ve tekelcilik yapılıp yapılmadığını sorgulayacak. Eğer Avrupa Birliği bir ihlal tespit ederse bu Apple Music hizmeti için büyük bir sorun oluşturabilir. Apple bu durumda büyük bir ceza ile karşılaşabilir veya yasaklama söz konusu olabilir.

Spotify CEO’su konu ile ilgili: “Apple dünya genelinde bir milyardan fazla kullanıcı barındırıyor. Apple hem iOS platformunun hem de App Store’un sahibi ve Spotify gibi müzik hizmetlerinin de rakiplerinden biri. Teorik olarak bu iyi gibi görünse de Apple, her fırsatta tekelcilik yapıyor ve kendilerine haksız bir avantaj sağlıyor.” dedi.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz