Ana Sayfa App Store Apple 3 önemli uygulamayı App Store üzerinden kaldırdı

Apple 3 önemli uygulamayı App Store üzerinden kaldırdı

0
Apple App Store

Apple, 13 yaşın altındaki çocukların kaydolmasına izin veren üç adet arkadaşlık uygulamasını App Store üzerinden kaldırdı. Üç uygulama da Ukrayna merkezli bir şirket tarafından yönetiliyordu.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2019/05/07/tim-cook-gizlilik-hakkinda-onemli-aciklamalarda-bulundu/]

Apple FTC kurallarını ihlal eden uygulamaları App Store üzerinden kaldırıyor

CNBC’nin yayınladığı bir rapora göre Apple bu kararı Federal Ticaret Komisyonu’nun Çocukların Çevrimiçi Gizlilik Koruma Yasası’nı ihlal etmesi sebebiyle aldı. COPPA olarak da adlandırılan bu kural neticesinde şirketler, 13 yaşın altındaki çocukları uygulamaya girerken uyarmak zorundalar.

Yasaklanan uygulamalara bağlı WILDEC kurallarına göre de arkadaşlık uygulamalarında minimum yaşın 13 olması gerekiyor. Ancak Meet24, FastMeet ve Meet4U bu kurallara pratikte uymayarak 13 yaşın altındakilere özel bir uyarı koymadı. Apple bunun üzerine hızla harekete geçerek uygulamaları App Store üzerinden kaldırma kararı aldı.

FTC bu olayın yaşanmasından önce, sorunun ilk farkına vardığında WILDEC’e bir uyarı mektubu gönderdi. Mektupta: FastMeet, Meet24 ve Meet4U uygulamarınız kurallarımıza uymamaktadır. Uygulamalar herkese açıktır, böylece yetişkinler çocuklar ile bağlantı kurmak için bu uygulamaları kullanabilir. Ayrıca uygulamanız kullanıcılara konum bilgilerini de verir. Böylece yetişkinler yakınlarında bulunan çocukların yerini saptayabilir.” denildi.

Ancak WILDEC bu mektuba cevap vermeyince FTC olayı Apple’a iletti ve Apple hızla aksiyon alarak söz konusu uygulamaları App Store üzerinden kaldırdı.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz