Ana Sayfa Apple Apple önemli bir TouchID patenti aldı

Apple önemli bir TouchID patenti aldı

0

2020 yılında çıkması beklenen iPhone modelleri ile ilgili her geçen gün yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde yaptığımız haberde 2020 yılında çıkacak iPhone modellerinin 5G ile gelecegini belirtmiştik. Şimdi çıkan raporlar da bu iddiayı destekliyor ve üstüne yenilerini ekliyor. Buna göre 2020 yılında çıkacak iPhone ekrandan parmak izi okuyucu ile gelecek. Alınan yeni TouchID patenti de bu raporları doğrular nitelikte.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2019/05/14/2019-iphone-xr-iki-yeni-renk-ile-geliyor/]

TouchID patenti yeni iPhone için ipucu verdi

Yeni iPhone modellerinin ekrandan parmak izine sahip olacağı daha önce de çeşitli mecralarda dile getirilmişti. Ancak bu iddiaların çoğu yeterli kanıta sahip değildi. Forbes’in yayınladığı son raporda ise iddialar, önemli patentler ile destekleniyor.

Buna göre Apple, çok kısa bir süre önce telefonlarda kullanılmak üzere ekrandan parmak izi okumaya yarayacak TouchID patenti aldı.

Yayınlanan raporda belirtilenlere göre bu patent, 2020 yılında çıkacak iPhone modelleri için alındı. 2019’da çok önemli değişiklikler yapması beklenmeyen Apple, asıl sürprizlerini 2020 yılında gösterecek gibi görünüyor. Buna göre 2020 yılında çıkacak iPhone modellerinin bir kısmı (yüksek donanıma sahip olacak modeller) ekrandan parmak izi okuyucu ile birlikte gelecek.

Ayrıca ekrandan parmak izi okuyucuya sahip olacak modellerin en az biri 5G modem kullanacak. Bu 5G modemler, daha önce de haberini yaptığımız üzere Qualcomm ortaklığı ile üretilecek. Ancak 2025 yılına gelindiğinde ise Apple, kendi tasarladığı modemleri Intel firmasına ürettirecek.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz