Ana Sayfa Apple Apple, tekelci olduğu iddialarına karşın kendini savunuyor

Apple, tekelci olduğu iddialarına karşın kendini savunuyor

0

Apple, Amerika Birleşik Devletleri Yüksek Mahkemesi tarafından tekelcilik ile suçlanıyor. Buna göre Amerikan devi, App Store’da kendi uygulamalarını ön plana çıkarıyor ve böylece haksız bir kazanç elde etmiş oluyor. Şirket, bugün yaptığı açıklama ile söz konusu iddiaları resmen reddetti.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2019/05/29/macos-apple-music-ve-tv-uygulamasi-ortaya-cikti/]

Apple haksız rekabete yol açıyor

Şirket konu ile ilgili yaptığı kısa açıklamada; “App Store’u kurarken iki amacı hedefledik. Bunlardan birisi müşteri memnuniyetini sağlamak, diğeri de geliştiriciler için benzersiz bir iş fırsatı. Kullanıcıların memnuniyeti ile birlikte onların yeni uygulamalar keşfetmelerini, farklı deneyimler kazanmalarını istiyoruz. App Store üzerinde bulunan ve kullanıcıların yararına olan her şeyi şiddetle destekliyoruz. Ancak kullanıcıların zararına olabilecek durumlarda hemen olaya el atıyor, gerekirse uygulamaları mağazamızdan kaldırıyoruz. Özellikle pornografi ve çocukların gizliliğine önem veriyoruz. Ayrımcılık ve ırkçılık gibi konulara da tahammül göstermiyoruz. Bu kapsamda burası bizim mağazamız ve tüm sorumluluğu üstlenmeye hazırız.” dedi.

Şirket ayrıca açıklamanın devamında haftada ortalama 100.000 uygulamanın mağaza eklenme talebinde bulunulduğunu ve şirketin bunların yüzde 60’lık bir kısmını kabul ettiğini açıkladı. Buna göre geriye kalan yüzde 40’lık kısım şirketin gizlilik ilkelerine ve topluluk kurallarına uymuyor.

Bunların bir benzeri de şikayete konu olan ebeveyn denetimi uygulamalarını kapsıyor. Bilindiği üzere ebeveyn denetimi uygulamalarının bazıları App Store üzerinden kaldırılmış, geliştirici şirketlerde Apple’a konu ile ilgili dava açmışlardı.

Geliştiriciler, Apple’ı haksız rekabet ile suçlamış, şirketin “Ekran Süresi” uygulamasına rakip istemediğini savunmuşlardı. Ancak Apple yaptığı açıklama ile bunun bir haksızlık olmadığını, bu kararı alma sebeplerinin gizlilik endişeleri olduğunu bildirdi.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz