Ana Sayfa Apple Apple, kumar içerikli uygulamalar için harekete geçti!

Apple, kumar içerikli uygulamalar için harekete geçti!

0

Apple cihazlara uygulama indirmek için kullandığımız Apple Store uygulaması, bünyesinde birçok uygulama barındırıyor. Apple, kullanıcılar için Apple Store’daki uygulamaları sınıflandırıyor ve bu uygulamaların belirli kapsamları desteklemesini istiyor. Apple kumar içeriği barındıran uygulamalar hakkında bazı şartlar getirdi ve aynı zamanda Kore hükümeti ile konu hakkında bir anlaşma gerçekleştirdi.

Kumar içerikli uygulamalar yaş sınırına takılacak

Apple, geliştiricilere sunduğu şartları belirtti ve bu şartları kapsayan geliştiricelerin kumar içeriği barındıran uygulamalarını App Store’da 17 yaşından büyük bugünden itibaren kullanıcılara sunabileceğini açıkladı. Apple, geliştiriciler için Kore hükümeti ile yaptığı anlaşma çerçevesinde ise, kumar özelliği taşıyan uygulamaların Kore’de 19 yaş ve üstü olarak derecelendirilmesini sağladı. Bu kapsamda, Kore’de yaşayan 19 yaş altı kullanıcılar, kumar içeriği taşıyan uygulamaları kullanamayacak.

Uygulama geliştiricileri, uygulamalarında kumar simülasyonu, cinsel içerikler, çıplaklık, alkol, tütün veya uyuşturucu kullanımı gibi içerikleri barındırıyorsa geliştiridikleri uygulamayı incelemek üzere Apple’a göndermeleri gerekiyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz