Ana Sayfa Aksesuar Apple, Diyabet Günü’nü unutmadı! Tavsiyeler verdi

Apple, Diyabet Günü’nü unutmadı! Tavsiyeler verdi

0

Her yıl, 14 Kasım’da diyabet hastalığına dikkat çekmek adına Dünya Diyabet Günü olarak kutlanıyor. Bu yıl da Apple yayınladığı bir bülten ile diyabet riskini aza indirmek için Apple Watch’un nasıl kullanılabileceğini anlattı. Apple Watch halkaları ile sağlıklı yaşama sıkı bir giriş yapabilirsiniz.

Apple Watch halkaları ile sağlıklı yaşamak

Gün içind 30 dakika tempolu aktivite yapmak hem diyabet ve istenmeyen kilo riskini hem de kardiyovasküler hastalıklar ve inme riskini en aza indiriyor. Tempolu aktivite diğer yandan uykuyu ve ruh halini de iyileştirirken stresin azalmasına yardımcı oluyor. Diğer yandan uzun süre oturmanın da 2. tip diyabet riskini artırdığını unutmamak gerekiyor.

Aktif olmak genel olarak bireydeki glikoz seviyelerinin kontrol edilmesine yardımcı oluyor.

Aslında Apple Watch halkaları, kullanıcının farkındalığını artırmak ve sağlıklı gün geçirmesine yardımcı olmak için son derece önemli.

Bilekteki bir Apple Watch gün boyunca kullanıcısının merdiven çıkışını, çocuklarla oynayışını ya da yaptığı ev temizliğini takip ediyor ve bu aktiviteler boyunca yaktığı kalori miktarını ölçüyor. Böylece Hareket halkası tamamlanıyor.

Egzersiz halkasının tamamlanması için ise gün içinde tempolu bir şekilde hareket etmek ya da Antreman uygulamasından bir antreman seçmek gerekiyor.Egzersiz halkası kaç dakikalık hareketli aktivite tamamladığınızı gösteriyor. Tek veya birkaç seferde yapacağınız antrenmanlarla Egzersiz dakikaları kazanabilirsiniz.

Sıra Duruş halkasına geldiğinde ise bu halkayı tamamlamak için gün içinde 12 farklı saatte en az 1 dakika ayağa kalkıp hareket etmek gerekiyor. Bu da kullanıcının uzun süre oturmasının önüne geçiyor. Bu nedenle Apple Watch,Duruş hedefinize ulaşmak için kaydettiğiniz ilerlemeyi takip ediyor ve gün boyunca sizi ayağa kalkmaya teşvik ediyor. Daha az oturmak kan basıncının düşmesine, enerjinin yükselmesine ve kardiyovasküler hastalık riskinin azalmasına yardımcı olabiliyor.

Tüm bu halkaları her gün tamamlamaya çalışmak ayrı bir motivasyon kaynağı oluyor. Ayrıca, Apple Watch bu halkaları tamamlamak için kullanıcıya özel önerilerde de bulunuyor.

Diyabete dikkat çekmek isteyen Apple, App Store’da da bu hastalık ile ilgili birçok uygulamanın olduğunun altını çiziyor. Bu uygulamalardan bazıları şu şekilde sıralanıyor: mySugr: Diyabet Takip Kayıtları, Diabetes Tracker by MyNetDiary, One Drop Diabetes Management.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz