Ana Sayfa Öne Çıkanlar iPad hakkındaki iddialar doğru mu? Denedik!

iPad hakkındaki iddialar doğru mu? Denedik!

0

Apple’ın en uygun fiyatlı iPad modeli 7. nesil iPad batarya ömrü ile kullanıcıları etkilemeyi başarmıştı. Apple tarafından iddia edilene göre 7. nesil iPad’in batarya ömrü 10 saate kadar dayanabiliyor. Peki bu iddia doğru mu? Sizler için denedik!

7. nesil iPad batarya ömrü gerçekte ne kadar?

7. nesil iPad şu anda Apple’ın en uygun fiyatlı iPad modeli olarak karşımıza çıkıyor. Peki iPad’in kayıt üzerinde yazan özellikleri ne kadar doğru sizler için denedik. Dilerseniz lafı daha fazla uzatmayalım ve sizi videomuz ile baş başa bırakalım.

Peki iPad’in diğer özellikleri neler?

En uygun fiyatlı iPad, iPad Pro’dan alışık olduğumuz bir özellik olan Apple Pencil desteği ile karşımıza çıkıyor. Kalem desteği sayesinde not alabilme, çizim yapabilme gibi özellikler kullanıcılara sunuluyor. Kutunun içerisinden Apple Pencil çıkmasa bile, Apple Pencil desteğinin kullanıcılar için ilk defa sunulmuş durumda olduğunu söyleyelim.

iPad, içerisindeki iPadOS işletim sistemi sayesinde bir bilgisayar gibi davranabiliyor. Gerektiğinde tarayıcıda masaüstü gezinme deneyimi sunan iPad, gerektiğinde multi task olarak işlemlerimizi rahatça yapmamıza imkan sunuyor. Bir bilgisayar gibi klavye ve USB bellek desteği sunan iPad, bir bilgisayardan farklı olarak oldukça hafif. 500 gram altındaki ağırlığı ile dikkat çeken iPad’in yaklaşık 11 saatlik bir pil ömrü sunduğunu da belirtelim.

iPad satın alan kullanıcılar, 10.2 inç ekranın büyüklüğünü oyun, eğlence ve iş gibi çok farklı alanlarda kullanabiliyor. Bu ekran sayesinde not almak, ShiftDelete.Net’in YouTube kanalını izlemek, mail atmak ve yazı yazmak oldukça kolay. Apple tarafından ülkemizde 2.499 TL başlangıç fiyatı ile satılan iPad’in en dikkat çekici özelliklerini videomuzdan izleyebilirsiniz.

7. nesil iPad özellikleri

iPad, 2 farklı depolama alanı ile karşımıza çıkıyor. 32 GB depolama alanına sahip iPad 2.499 TL fiyat etiketi ile karşımıza çıkarken, 128 depolama alanına sahip iPad 3.199 TL fiyat etiketi ile bizleri karşılıyor. iPad satın alırken, Wi-Fİ+Cellular yani SIM kart takıp her yerden internete erişebilme özellikli bir iPad satın almak isterseniz de bu fiyat tekrar değişiyor.

iPad bizleri 10.2 inç büyüklüğünde bir ekran ile karşılıyor.

Bu ekran 1620 x 2160çözünürlük ile 264 PPI değerine ulaşıyor.

7. Nesil iPad’in içerisinde iPhone 7’den tanıdık gelen Apple A10 Fusion işlemcisini görüyoruz. Bu işlemcinin yanında ise iPad, depolama alanı farketmeksizin 3 GB RAM ile karşımıza çıkıyor. iPad işlemci tarafında geride kalmış gibi gözükse de iPadOS işletim sistemi ile beraber çoklu görevlerin üstesinden rahatça gelebiliyor.

7. Nesil iPad’in içerisinde 2 farklı kamera bulunuyor. Arka kamera, 8 Megapiksel f/2.4 diyafram açıklığı ile geliyor. Video tarafında ise FULL HD 30 FPS Stereo video kaydı yapabiliyor. Yeni iPad’in ön kamerası ise 1.2 Megapiksel çözünürlük ve f/2.2 diyafram ile karşımıza çıkıyor. Bu kamera ile HD video kayıtları yapılabilirken ayrıca HD FaceTime görüşmeleri de yapılabiliyor.

 


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz