Ana Sayfa Apple iOS 13’ü güçlendiren önemli özellikler!

iOS 13’ü güçlendiren önemli özellikler!

0

iOS 13, iPhone 11 serisi ile beraber hayatımıza girdi. iPhone 6s Plus ve üstü model tüm iPhone’ların sahip olduğu iOS 13, çok farklı özelliklerle bizi karşılıyor. Peki iOS 13 özellikleri arasında en dikkat çekenler neler? Sizler için sıraladık

 iOS 13 özellikleri arasında en dikkat çekenler neler 

1- Karanlık Mod

Karanlık mod ile beraber iPhone’larımızı geceleri daha rahat kullanabiliyoruz. Ekrandaki hiçbir öğenin gözlerinizi yormaması için özenle tasarlanan bu özellik tüm sisteme kusursuz bir şekilde entegre oluyor. Üstelik, Denetim Merkezi’nden kolayca bu modu açabilirsiniz.

2-  Ebeveynler için ekran süresi

Ekran süresi tarafına gelen yenilikler ile beraber karşımıza 3 farklı seçenek çıkıyor. Burada İletişim sınırları, Çocuklar için kişiler listesi, Bir dakika daha, Kullanım verileri seçenekleri karşımıza çıkıyor. Bu seçeneklerle beraber çocuklarınızla iletişime geçebilecek kişileri denetleme gibi seçeneklere erişebiliyorsunuz.

3- Fotoğraflar

Yeni Fotoğraflar sekmesi ile fotoğraf arşivinize farklı seviyelerde seçkiler üzerinden bakabilmenizi sağlıyor. Böylece fotoğraflarınızı ve videolarınızı bulmak, paylaşmak ve o anları yeniden yaşamak kolaylaşıyor. Tüm Fotoğraflar’da her şeyi bir arada görüntüleyebiliyor, Günler’de özel fotoğraflarınıza odaklanabiliyor, Aylar’da değerli anılarınızı hatırlayabiliyor veya Yıllar’da öne çıkanları yeniden keşfedebiliyorsunuz. Doğum günü modu ile beraber kişiler albümünüzde doğum gününü belirttiğiniz kişiler varsa, Fotoğraflar sekmesi doğum günlerinde onların fotoğraflarını öne çıkarıyor. Kısacası yapay zeka etkilerini burada da etkili bir şekilde görebiliyoruz.

4- Kamera
Kameraya yeni eklenen modlar ile beraber stüdyo ışığınızın pozisyonunu ve yoğunluğunu sanal olarak ayarlayabiliyorsunuz. Cildi pürüzsüzleştirmek, gözleri keskinleştirmek ve yüz hatlarını belirginleştirmek için ışığı süjeye yaklaştırıyormuş gibi bir etki yaratarak Portre Işığı efektinin yoğunluğunu arttırma gibi birçok işlevi rahatlıkla seçme imkanına sahipsiniz.
5- Gizlilik ve Güvenlik
Uygulamalar için konum izinleri
Uygulamalara verdiğiniz konum bilgilerini yeni ve ayrıntılı ayarlarla yönetebiliyorsunuz. Bir uygulamanın konumunuza bir kereliğine veya uygulamayı her kullandığınızda erişmesine izin verebiliyorsunuz.
Uygulamaların konum kullanımı şeffaflığı
Bir uygulama arka planda konumunuzu kullandığında bildirim alıyorsunuz. Böylece izninizi güncelleyip güncellemeyeceğinize karar verebiliyorsunuz.
6- Apple ile Giriş Yap
Apple ID ile giriş yapma özelliği sayesinde sahip olduğunuz Apple ID ile uygulamalarda ve web sitelerinde hızla ve kolayca oturum açabiliyorsunuz. Form doldurmanıza veya yeni parola oluşturmanıza gerek yok. Apple ile Giriş Yap seçeneğine dokunun, ardından Face ID veya Touch ID’yi kullanın.
7- Haritalar
Tahmini varış zamanı paylaşma özelliği ile varış zamanınızı aileniz, arkadaşlarınız ve iş arkadaşlarınızla paylaşın. Üstelik önemli bir gecikme olursa tahmini varış zamanınız güncelleniyor.
8- Siri yenilikleri
Akıllı Siri özellikleri ile beraber Apple Podcasts ve Harita’da Siri kişiye özel önerilerde bulunuyor. Hatta mesajlardaki anımsatıcıları ve üçüncü taraf uygulamalarındaki etkinlikleri algılayabiliyor.
9- AirPods
Siri ile Mesajları Seslendir özelliği sayesinde telefonunuz ulaşamayacağınız bir yerdeyken Siri, mesajlaşma uygulamalarınızdan gelen bildirimleri ikinci nesil AirPods’unuza okuyabiliyor.
10- Performans
Daha hızlı kilit açma, daha hızlı açılan uygulamalar ile telefonunuz daha da hızlanıyor. Ayrıca Daha küçük uygulama güncellemeleri sayesinde telefonunuzda güncellemeleri daha hızlı gerçekleştirebiliyorsunuz.
iOS 13, iOS 12‘den bile daha hızlı. Sizler için sıraladığımız iOS 13 özellikleri hakkına düşünceleriniz neler? Sizin en sevdiğiniz özellikler neler?

Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz