Ana Sayfa Haberler iPhone SE’nin içine iPhone 8 donanımı koyabilir miyiz?

iPhone SE’nin içine iPhone 8 donanımı koyabilir miyiz?

0

Apple’dan uzun zamandır beklediğimiz uygun fiyatlı telefon sonunda karşımıza çıktı. iPhone 8 kasası içerisinde en güçlü mobil işlemci ve farklı özellikler ile gelen iPhone SE tüm dünyada fiyatı ile beğeni kazandı. Peki donanımı 2020 yılına göre güncellenmiş bir iPhone 8 kasasının içerisine, yani iPhone SE kasasının içerisine iPhone 8’in donanımını koyabilir miyiz?

iPhone SE’nin içi iPhone 8’den ne kadar farklı?

Apple, kendi fabrikalarında 4.7 inç büyüklüğündeki iPhone 8 kasasına iPhone SE donanımını yerleştirip karşımıza çıkartıyor desek yanlış olmaz. Geçmişte kullanılan bir kasayı kullanmak, Apple için Ar-Ge dahil birçok masraftan kaçınması demek. Bu da uygun fiyatlı bir iPhone’un sırlarından bir tanesi. Peki iPhone SE içerisine iPhone 8 donanımını koyabilir miyiz? iPhone 8 için üretilen yapı, iPhone SE’den ne kadar farklı? Bu ilginç soru yapılan testler ile cevaplandı.

iPhone SE’ye iPhone 8 ana kartını takmak mümkün olsa da, kullanım oldukça fazla sınırlanıyor. Ses, titreşim ve dokunmatik gibi basit özellikler telefonda çalışıyor. Ancak ortaya başka bir sıkıntı çıkıyor. iPhone SE’nin kamerası, iPhone 8’in işlemcisi Apple A11 Bionic ile uyumlu değil. Kısacası bu uyumsuzluk telefonun baştan oluşturulması için en büyük sıkıntılardan birisi.

Genel olarak baktığınız zaman, iPhone 8 kasasını kullanan iPhone SE içerisine iPhone 8 donanımını koyamıyoruz. Apple, yeni donanım için farklı bir yola gitmiş.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz