Ana Sayfa AirPods AirPods Studio hakkındaki sızıntılar gelmeye devam ediyor

AirPods Studio hakkındaki sızıntılar gelmeye devam ediyor

0

Apple’ın bir süredir tanıtılması beklenen AirPods Studio hakkında daha net bilgiler gelmeye devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde AirPods Studio adıyla çıkacağı netleşen kulaküstü kulaklığın üretim yeri ve detayları da belli oldu. Yeni gelen açıklamalara göre AirPods Studio’nun üretimi Vietnam’da yapılıyor.

Daha önce AirPods gibi bazı ürünlerin üretimini Vietnam’da gerçekleştiren Apple’ın, ilk kez yeni bir ürünün sıfırdan üretimini burada yapacak. Apple’ın pek çok ürününde üretimler aralarında Çin’in de bulunduğu çeşitli ülkede yer alan sözleşmeli üreticilerin talebine göre değişiklik gösteriyordu. Ancak Cupertino’lu şirket bu sefer farklı bir politika izlemeye karar verdi.

Apple’ın Vietnam’daki üretim bandına geçmesinin temel sebebi olarak ABD ile Çin arasındaki gerilimin yükselmesinin dolaylı bir etkisi olduğu düşünülüyordu. Ayrıca iPhone üretiminin de kısa süre içerisinde Vietnam ve Hindistan gibi diğer bölgelere kaydırılacağı beklenenler arasında.

AirPods Studio’nun üretim yeri konusunda belirsizlik sürüyor

Ancak üretimin tamamı şu an Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde bulunan teknik yetersizlik nedeniyle gerçekleşmiyor. Bu sebeple Apple AirPods Studio’nun bazı parçaları Çin’de üretilmeye devam edecek. Apple’ın kısa süre içinde bu durum için de yeni bir çözüm bulması bekleniyor.

Apple’ın Vietnam’da bulunan üreticileri Goertek ve LuxShare da bu süreç için daha fazla izin istiyor. Bazı iPhone modellerinin de üreticiliğini yapan iki şirket; üretim araştırması, montaj, prototip oluşturma ve geliştirme konularında daha fazla yetkinliğe ve izne sahip olmayı talep ediyor.

AirPods Pro modelinde karşımıza çıkan aktif gürültü önleme gibi popüler özellikler barındıracak olan kulaküstü kulaklık hakkında şimdilik çok fazla detay bilinmiyor. Bununla birlikte Covid-19 pandemisi nedeniyle 22 Haziran’da internetten düzenelenecek olan WWDC 2020 etkinliğinde tanıtılması bekleniyor.

Apple, AirPods Studio’yu 349 dolar fiyat etiketiyle satışa sunacağı da iddialar arasında yerini alıyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz