Ana Sayfa Haberler Yeni nesil iPhone’ların ekranları konusunda sürpriz gelişme

Yeni nesil iPhone’ların ekranları konusunda sürpriz gelişme

1

Apple, yeni nesil iPhone’ların üretiminde LG‘yi ikinci bir tedarikçi olarak seçmesi bu konudaki değişimler olacağını gösteriyor.

LG şu anda yalnızca LCD ekranlı iPhone modelleriyle ve birkaç eski iPhone modeli için sınırlı sayıda OLED ekran üretiyor.  TheElec tarafından yayınlanan yeni rapora göre LG’nin bu yıl satışa sunulacak iPhone modelleri için yaklaşık 20 milyon adet OLED ekran siparişi aldığı ve Samsung’un da 55 milyon adet OLED ekran üretileceği iddia edildi. Bu iddiaların doğru olması halinde Apple’ın beklenen dört modelden biri konusundaki beklentileriyle ilgili bir fikir verir.

Apple’ın geçtiğimiz sene tanıttığı üç iPhone modelinden ikisi OLED ekranla gelirken biri de LCD ekranla gelmişti. Bu sene ise dört iPhone modelinin tanıtılması bekleniyor. Dört modelin de OLED ekranla geleceği bekleniyor olsa da Pro serisi modellerin daha sofistike bir ekran tasarımıyla gelmesi bekleniyor.

Raporda LG’nin 6.1 inçlik iPhone 12 Max’te bulunacak ekranların büyük kısmını veya tamamını aldığını; geri kalan kısmının ise Samsung tarafından yapılacağını gösteriyor.

Apple, OLED paneller konusunda uzun zamandır Samsung’a olan bağlılığını azaltmak istiyor. Ancak LG’nin kalite ve hacim gereksinimlerini karşılama konusunda zorlandığı bildirildi.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


1 YORUM

  1. lg dedigimiz cinli teknoloji uretemiyorki . yapanlara bakarak aynisini yapmaya calisiyor tabi cin mali ne kadar olursa o kadar kaliteli oluyor. koreli samsung dunyanin grlismislerinden ve kendi ekranini ve piyasadaki telefonlarin yarisindan faxlasina ekran uretiyor. kendi gelistiriyor. lg ise eski teknolojileri yeni yeni gelistiriyor. bu yuzden televizyon ve laptop ekranlarindan sonra vasarili olamiyor. kalite sorunu yuzunden mobilde kendi kendini yok etti. lg g4 ile insanlara dank etti ve samsung ve apple a yoneldiler. simdi toparlamaya calissa bile isi cok zor. amiral diye cikardigi diger fitmalarin orta seviye cihazlariyla bas edemiyor

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz