Ana Sayfa Apple Apple’ın piyasa değeriyle ilgili şaşırtıcı iddia

Apple’ın piyasa değeriyle ilgili şaşırtıcı iddia

0

2018’de Apple, 1 trilyon dolarlık piyasa değerine ulaşmasının ardından analistler, şirketin gelecekteki piyasa değeriyle ilgili çeşitli iddialarda bulunuyor.

Apple piyasa değeriyle yeni bir rekor kırabilir

Evercore ISI analisti Amit Daryanani, piyasa değeri açısından en değerli teknoloji şirketi olan Apple’ın piyasa değeriyle ilgili bir rapor yayınlandı. Daryanani, mevcut ürünleri üzerinden gelir elde etmeyi sürdüreceğini ancak yeni gireceği pazarlardan istediği sonucu alamayacağını belirtti.

Daryanani’ye göre şirket; Apple MusicApple TV+ veya Apple Arcade gibi servisler ve AirPods veya Apple Watch gibi giyilebilir ürünlerle gelirini artıracağını belirtti. Daryanani, hizmetler ve giyilebilir ürünlerden yaklaşık 160 milyar dolarlık gelir elde edeceğini bekliyor.

Daryanani, hizmet bölümünden elde edilen kar marjıyla diğer segmentlere göre daha hızlı büyüdüğünü vurguladı. Ayrıca  toplam brüt marjın hızlı bir şekilde artmasıyla birlikte Apple’ın kendi hisselerini geri almaya devam edeceğini de vurguladı.

Apple’ın geçtiğimiz sene yaklaşık 4.6 milyar dolarlık hisse sayısının 2024 yılında 3.6 milyar dolara düşüreceğini öngören Daryanani, bu süreç içerisinde piyasa değerinin de 2 trilyon dolara ulaşacağını öngörüyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz