Ana Sayfa Haberler iOS ve iPadOS 14‘te Safari, şaşırtıcı bir özellikle gelebilir

iOS ve iPadOS 14‘te Safari, şaşırtıcı bir özellikle gelebilir

1

Apple’ın pek yakında gerçekleştireceği WWDC etkinliğinde tanıtılacak iOS ve iPadOS 14 hakkında bulunması beklenen özellikler hakkında söylentiler çıkmaya devam ediyor.

9to5Mac, iOS 14 ile Safari kullanıcılarının herhangi bir üçüncü parti uygulama kullanmasına gerek olmadan web sitelerini çevirmesini mümkün hale getirme özelliğine sahip olacağını buldu. Bu özelliğin opsiyonel olarak kullanılmasının yanında otomatik olarak da kullanılabilinecek. Safari’deki sayfada yazılanları doğru bir şekilde çevirmek için dili algılayacak. Ayrıca, sayfayı yeniden yüklemeden orijinal ve çevrilmiş metin arasında geçiş yapma seçeneği de bulunuyor.

Bununla birlikte Safari’deki çeviri özelliğinin AppStore gibi uygulamalarda Apple’ın bu özelliği iOS ve iPad OS 14’de kullanabileceği de düşünülebilir. Bu şekilde AppStore’da kullanıcılar uygulamaların tanıtımı ve yorumları başka bir dilde yazılmışsa  kendi dillerine çevrilmiş halini okuyabilecek.

Ayrıca, tüm çeviriler Neural Engine ile yerel olarak işlenecek, bu sebeple internet bağlantısı olmadan da kullanılması bekleniyor.

9to5Mac, ayrıca iPadOS 14’ün web sitelerinde Apple Pencil  ile kaydırma ve dokunmaya değil,  Safari ve diğer tarayıcılarda çizim ve işaretleme için de uyumlu hale gelmesi bekleniyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


1 YORUM

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz