Ana Sayfa Apple Irkçılığa karşı mücadelede Apple’dan büyük destek

Irkçılığa karşı mücadelede Apple’dan büyük destek

0

Tim Cook, ABD’de yaşanan olaylar üzerine şirket çapında   ırkçılığa karşı bir kampanya başlattı. George Floyd’un cinayetiyle başlayan protestolar ülke çapında büyük olaylar yol açtı.

Irkçılık olaylarına karşı mesaj veren şirketler arasında bulunan Apple, eşitlik ve adaleti savunan kuruluşlara 100 milyon dolarlık bağışta bulundu.

Apple ırkçılığa karşı maddi destekte bulunacak

Tim Cook paylaştığı tweet ile ırk adaletsizliğine karşı mücadele eden kuruluşlara 100 milyon dolar bağış sözü verdi. Cook, bahsedilen bağış hakkında bir tarih vermemiş olsa da bütün dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Bu duyarlılığın ABD’de başlayıp dünya geneline yayılacağını söyleyen Cook, diğer şirketlerin örnek alabileceği bir davranışta bulundu.

Tim Cook, Apple resmi sitesine 4 Haziran’da ırksal eşitsizliğe karşı bir mektup yayınlanmıştı. Bununla birlikte Apple Music platformu da 8 dakika 46 saniye boyunca hizmet vermeyi durdurmuştu. Apple’ın yapmış olduğu 100 milyon dolarlık bağış,  toplam değerinin binde 7’sine denk geliyor.

Sivil toplum kuruluşlarına yapılan yardımlar ile bu konuda yapılan çalışmalar hızlanıyor, böylece verilmek istenen mesaj insanlara kısa sürede ulaşıyor. Apple’ın ırkçılığa karşı yürüttüğü çalışma ile sivil toplum kuruluşlarını mutlu edecek gibi görünüyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz