Ana Sayfa Apple Apple’ın 2019’da App Store ekosisteminden elde ettiği geliri açıkladı

Apple’ın 2019’da App Store ekosisteminden elde ettiği geliri açıkladı

0

Apple, App Store ekosisteminden yalnızca geçtiğimiz sene dünya çapında elde ettiği gelirle ilgili yapılan araştırmanın verilerini paylaştı.

Apple, geçtiğimiz sene App Store ekosisteminden elde ettiği geliri açıkladı

Apple,  Analysis Group tarafından yapılan araştırmada App Store’un fiziki olarak sattığı ürünler ile kullanıcılara sunduğu servislerden 413 milyar dolar gelir elde etti. Dijital ürün ve diğer servislerden ise 61 milyar dolar kazanıldı.

Apple, uygulamaların içinde bulunan reklamlardan 45 milyar dolar kazandı. Bütün kazançları topladığında Apple’ın geçtiğimiz sene toplam 519 milyar dolar kazandığı görülüyor.

Fiziki satışlar üzerinden elde edilen gelirin yüzde 80’ini oluştururken dijital ürün ve servisler ise yüzde 11.8’lik kısmını kapsıyor. Uygulama içi reklamlardan elde edilen gelir ise geri kalan yüzde 8.2’lik bölümünü oluşturuyor.

Ülkeler bakımından  Çin’in bu gelirin 246 milyar dolar ile yüzde 47 oranında bir gelir elde edildi. Apple’ın anavatanı ABD’de ise 138 milyar dolar ile yüzde 27′lik kısmını oluştururken, Geriye kalan 173 ülke ise 135 milyar dolar ile yüzde 26’lık parçasını kapsıyor.

Ayrıca geçen yıl geliştiricilere toplam 40 milyar dolardan fazla ödeme yapan Cupertinolu şirket, uygulamalarda yer alan ücretli içeriklerin gelirlerini geliştiriciler ile paylaşıyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz