Ana Sayfa Apple Watch Apple Watch, akıllı saat pazarında liderliğini sürdürüyor

Apple Watch, akıllı saat pazarında liderliğini sürdürüyor

0

Apple Watch, bütün akıllı saat pazarınında, COVID-19 pandemisi nedeniyle 2020’nin ilk çeyreğinde küresel pazarın daralmasına rağmen liderliğini sürdürdü.

Apple Watch, akıllı saat piyasasında zirveyi koruyor

Global akıllı saat sevkiyatı, yılın ilk çeyreğinde koronavirüs ile ilgili kaygılarla 14,3 milyon adede ulaştı. Canalys isimli analiz şirketinin   raporuna göre  yüzde 12‘lik bir artış yaşandı. Apple’ın Apple Watch’ın pazar payı, yüzde 46,7‘den yüzde 36,3‘e düştü.

Analist Vincent Thielke‘ye göre Apple müşterileri dikkatlerini AirPods’ları ‘olmazsa olmaz’ bir aksesuar olarak değerlendirmesinden beri Avrupa ve Kuzey Amerika’daki yavaş performans yaşanıyor.

Çin’de akıllı saat pazarı büyümeye devam ederken, sevkiyat ilk çeyrekte yüzde 66 arttı. Çin’in öncülük ettiği hücresel veri destekli akıllı saat modelleri, Apple ve Huawei’nin yıldan yıla akıllı saat sevkiyatı artırmalarını mümkün hale getirdi. Canalys analisti Cynthia Chen, bu durumu “benzeri görülmemiş” olarak nitelendirdi.

Apple’ın yılın ilk çeyreğinde giyilebilir pazarından 10 milyar dolar gelir elde etti ve ikinci çeyreğinde de yeni bir rekor kırdı.

 


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz