Ana Sayfa Apple Apple’ın hisse değeri 400 dolara ulaşabilir

Apple’ın hisse değeri 400 dolara ulaşabilir

0

Wall Street’a göre Apple’ın hisse değerini sürekli olarak artırması nedeniyle hisse değerinde yeni bir rekor kırılabileceği öngörülüyor.

Apple’ın hisse değerinde yeni bir rekor kırılabilir

Önümüzdeki hafta gerçekleşecek Dünya Geliştiriciler Konferansı öncesinde Citigroup analisti Jim Suva, Apple hisselerinin artmasındaki beş sebebini bir raporla açıkladı.

Suva, raporunda bu sene tanıtılacak iPhone‘ların  Eylül ayında tanıtılacağını ancak COVID-19 salgını nedeniyle Ar-Ge ve test sürecini yavaşlamasıyla birlikte ürün tedariğindeki sorunlar sonucunda satışa sunulmasının gecikmeler olabileceğini söyledi. Suva, yeni iPhone’ların Ekim ortasında veya Kasım’da piyasaya sürülebileceğini belirtti. Apple’ın yılın son çeyreğinde yeni iPhone modellerinin 59 milyon adet,  önümüzdeki senenin ilk iki çeyreğinde ise satış adedinin 91 milyon adet satılacağını tahmin ediyor. Suva, iPhone satışlarının önümüzdeki iki çeyrekte ortalama yüzde 15 azalacağını da öngördüğünü belirtti.

Ayrıca Hindistan‘da büyük bir fırsat görüyor. Bu konuyla ilgili olarak Apple’ın bu yıl içerisinde bir çevrimiçi mağaza açmasının ardından önümüzdeki sene Apple Store’lar açması planlanıyor. Suva, Apple’ın bu stratejisi güçlü bir sevkiyat artışı yaşanabileceğine de değindi.

COVID-19 nedeniyle evden çalışan kesimin artmasının yanında çalışanların pandemi sonrasında ofislerinde daha az çalışmaları nedeniyle AirPods’a olan talebin düşme olasılığı da bulunuyor. Suva, son IDC verilerine göre, Apple’ın Mart çeyreğinde giyilebilir segmentindeki liderliğinin sürdüğü ve toplam sevkiyatların yüzde 5 arttığını da belirtti.

Suva, son olarak başta App Store olmak üzere Apple servislerinin büyüme hızını artıracağını vurguladı.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz