Ana Sayfa Apple ARM tabanlı ilk Mac modelleri göründü

ARM tabanlı ilk Mac modelleri göründü

0

Apple’ın bugün gerçekleştireceği WWDC20‘de ARM tabanlı yeni Mac modellerini duyurması merakla beklenirken işlemci değişikliğini görüleceği ilk cihazlar sızdırıldı.

Mac modellerinde ARM tabanlı mimari dönemi başlayacak

Geçtiğimiz aylar içinde Apple’ın ARM tabanlı Mac modelleri üzerine çalıştığıyla ilgili haberler çıkmıştı. Apple hakkında pek çok sızıntı bilgi paylaşan Ming-Chi Kuo, işlemci değişikliğinin görüleceği ilk cihazların belli olduğunu iddia etti.

Bununla birlikte Kuo, yeni bir iMac’in bir Intel işlemciyle çalıştıracağını söyledi. Bu iMac modelinin WWDC20’de ilan edilip edilemeyeceği belirsizliğini koruyor. Kuo, bu modelin ARM tabanlı sürümü ile MacBook Pro‘nun önümüzdeki senenin ilk çeyreğinde piyasaya sürüleceğini tahmin ediyor. bu modelin ardından bütün yeni Mac modellerinde Apple tarafından tasarlanan işlemciler yer alacak. Şirket, tüketicilere gelecekteki Mac modellerinde iki farklı işlemci seçeneğiyle satışa sunmayı planlamıyor.

Kuo’ya göre işlemci değişikliğiyle kullanıcılara sunacağı en büyük avantaj olarak cihazların performansında Intel işlemcilere kıyasla daha hızlı performans sunabilir. Madalyonun öbür yüzüne baktığımızda ise üçüncü taraf geliştiricilerin uygulamalarını yeni işlemci mimarisine göre yeniden düzenlemek zorunda kalacak.

Apple’ın bu işlemci değişikliğiyle ilgili detayların bugün gerçekleşecek WWDC20 açılış oturumunda öğrenilmesi bekleniyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz