Ana Sayfa Haberler Samsung, yeni nesil iPhone’ların ekranı konusunda yeni bir karar aldı

Samsung, yeni nesil iPhone’ların ekranı konusunda yeni bir karar aldı

0

Samsung, yeni nesil iPhone’ların ekranı hakkında OLED ekran üretimindeki liderliğini sürdürmek için Apple ile iş birliğine devam ediyor.

Samsung, yeni nesil iPhone’ların ekranı için üretim kalitesini yükseltti

Uzun zamandır Apple’ın OLED ekran ihtiyacını karşılayan Samsung Display, yeni nesil iPhone modelleri için hazırlanan ekranlarda da buna devam edecek.

Samsung’a yakın olan bazı haber kaynaklarında Samsung yetkililerinin OLED teknolojisi için hazırlanan üretim hatlarını yenilediği belirtildi. Bunu göz önünde bulundurursak kullanıcıları yapısı ve teknoloji açısından daha kaliteli OLED ekranların üretilmesi bekleniyor.

A3 OLED panellerini üretmek için kullandığı üretim hatlarının işlevselliğini yükselten Samsung Display, arkasında iki adet gelişmiş arka düzlem bağlayıcısı yer alan OLED ekranlar üretmeyi planlıyor. Ayrıca akıllı saatlerin ekranlarını sürekli bir şekilde açık hâlde kullanılmasını sağlayan LTPO teknolojisi de bulunacak.

Güç tüketimini azaltıp verimliliği artırmasının yanında cihazın ısınmasını da engelleyen bir yapıya sahip olan LTPO teknolojisi bir ekranın her zaman açık olmasını sağlayan “Always on Display” özelliğinin bulunmasını mümkün hale getiriyor.

Bu teknoloji şimdilik yalnızca Apple Watch’larda kullanılıyor. Samsung, böylece bu sene ve daha sonra gelecek iPhone modellerinde LTPO teknolojisinin kullanılmasını sağlayacak.

Samsung Display, LTPO altyapısını kullanan ve bu teknolojiyi OLED teknolojisi ile birleştiren arka panellerden ayda 75 bin adet üretmeyi planlıyor. Ayrıca Samsung’un bu üretim hattını kendi cihazları için kullanmayacağı da vurgulandı.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz