Ana Sayfa Haberler Apple, bu sene tanıtılacak iPhone’ların satış tahminlerini düşürdü

Apple, bu sene tanıtılacak iPhone’ların satış tahminlerini düşürdü

0

Apple’ın bu sene tanıtılacak iPhone’ların ürün tedariği için verdiği siparişlerin geçtiğimiz senelere kıyasla yüzde 50 azalttığı iddia edildi.

Bu sene tanıtılacak iPhone’ların satışlarda düşüş yaşanması bekleniyor

Apple’ın sonbaharda tanıtılması beklenen iPhone modellerini erteleyeceği yönünde çıkan spekülasyonun ardından tedarikçiler bu sene daha düşük sevkiyat yapılmasını beklediğini bildirdi. Müşterilerin COVID-19 pandemisi sebebiyle bir finansal baskı altında bulunuyor. Ancak Apple’ın ürün tedariğinde böyle bir karar alması bu açıdan mantıklı gelebilir, böylece önümüzdeki sene daha fazla satış gerçekleşebileceği tahmin ediliyor.

Digitimes, bugün yayınladığı raporunda kaynaklardan edindiği bilgilere göre bu sene tanıtılacak iPhone satışlarının beklenenden zayıf olabileceğine dikkat çekiliyor. Bu konuyla ilgili olarak Apple’ın her yılın Eylül gerçekleştirdiği etkinliğin ertelenebileceği belirtildi. Apple’ın ürün tedarikçilerinden Broadcom’un CEO’su Hock Tan, Apple’ın adını açıkça vermeden yılın dördüncü çeyreğine kadar gelirlerinde artış yaşamayı beklemediklerini söylemişti.

Apple’ın bu sene tanıtacağı iPhone modellerinde 5G bağlantısının bulunması barındıran dört modelin tanıtılması bekleniyor. Bununla birlikte raporlarda yalnızca üst düzey iPhone modellerinde daha hızlı bağlantı sahip olacağı belirtilmişti.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz