Ana Sayfa Haberler macOS 11’deki Safari ile Dolby Vision ile 4K Netflix desteği sunulacak

macOS 11’deki Safari ile Dolby Vision ile 4K Netflix desteği sunulacak

0

Apple’ın WWDC20‘de tanıttığı macOS 11 güncellemesinin kodlarında Safari’de Netflix gibi popüler platformlar için  4K yayın desteği sunuluyor.

macOS 11 ile Safari’de Netflix’i 4K izleme seçeneği gelecek

AppleInsider’ın haberine göre macOS Big Sur 11.0 kullanıcıları Safari üzerinden Netflix yayınlarını 4K çözünürlükte izleme seçeceğine sahip olacak. macOS kullanıcılarının Netflix’i 4K izleyebilmeleri için Boot Camp ile Windows’u çalıştırması gerekiyordu. Ancak macOS Big Sur uyumlu bir Mac modeliyle Safari üzerinden Netflix’i 4K izlemek mümkün hale gelecek.

Bununla birlikte Safari’den 4K HDR Netflix içerikleri izlemek için yalnızca Big Sur yeterli olmuyor. Ayrıca HDR desteği bulunan bir Mac bilgisayara ve 4K çözünürlükte izleme opsiyonu barındıran özel planın bir kullanıcısı olmak gerekiyor. Bu ikisinden birine sahip olmayan kullanıcılar Safari üzerinden 1080p çözünürlüğünde izlemeye devam edebilecek.

macOS Big Sur güncellemesiyle Netflix’e ek olarak YouTube videolarını 4K çözünürlüğünde izlemek mümkün olacak.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz