Ana Sayfa App Store Apple, Çin’de binlerce oyun için güncellemeyi durdurdu

Apple, Çin’de binlerce oyun için güncellemeyi durdurdu

0

Apple, Çin hükümetinin lisanslar konusundaki baskısı sonucunda App Store‘daki binlerce oyun için güncellemeleri dondurduğunu açıkladı.

App Store’daki binlerce oyun için güncellemeler durduruldu

Financial Times tarafından yayınlanan rapora göre Apple, Çin’deki App Store’da oyunların yerel düzenlemelere uyulması konusunda artan hükümet baskısı nedeniyle dondurdu. Raporda, geliştiricilerin oyunlarını App Store’da kullanıma sunması için Çinli düzenleyicilerden resmî lisans almaları gerektiği belirtiliyor. Apple, Şubat ayında geliştiricileri bunun 30 Haziran itibarıyla değişeceği konusunda uyarmıştı.

Bugün itibariyle oyun geliştiricileri, lisans almadan oyunlarını güncelleyemeyecek. Rapora göre bazı uygulama geliştiricileri, bu sebeple Çinli kullanıcılarına hizmet vermeyi durdurdu. Electronic Arts ise Star Wars: Galaxy of Heroes oyuncularına oyunun kaldırılacağını belirten bir bildiri yayınladı. Bu süre zarfında da uygulama içi satın alma işlemleri de durduruldu.

Rapora göre analist ve avukatlar, ABD ile Çin arasında büyüyen gerilim nedeniyle bu kararın alındığına inanıyor. Bir danışman grubunun Financial Times’a yaptığı açıklamada bu durumun Apple’ın satışlarında 879 milyon dolarlık zarara neden olabileceğini söyledi. App Store’da ücretli veya uygulama içi satın alım barındıran 60 bin oyun bulunuyor. Ancak 1.500‘ü geçen yıl olmak üzere 2010’dan beri düzenleyiciler tarafından sadece 43 bin oyuna lisans verildi.

Rapor, bu durumdan en çok etkilenecek olan tarafın Apple’dan ziyade küçük oyun geliştiricilerinin olacağı gösteriliyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz