Ana Sayfa Apple Apple Türkiye fiyatlarında genel bir fiyat artışı yapıldı

Apple Türkiye fiyatlarında genel bir fiyat artışı yapıldı

0

Apple, bugün itibariyle ülkemizde iPhone’dan AirPods’a kadar pek çok ürün kategorisi geçerli olmak üzere genel bir fiyat artışı yapıldı.

Mac’ten Apple Watch’a kadar genel bir fiyat artışı yapıldı

Apple Türkiye‘nin ülkemizde dolar kurunun artması sebebiyle uzun bir süredir satış fiyatındaki artış söylentileri, bugün itibariyle gerçekleşti. Çoğu Apple ürünlerine gelen fiyat artışları arasında bazı ürünlerin fiyatında yaklaşık yüzde 30‘luk artış dikkat çekti.

iPhone fiyatlarına baktığımızda en düşük fiyat artışı XR modellerinde görüldü. Bununla en yüksek artış iPhone 11 Pro Max modellerinde yaşandı.

iPad modellerinde ise  sene içinde satışa sunulan 11 inçlik iPad Pro’nun başlangıç fiyatı 6.399 TL‘den 6.699 TL’ye ulaştı. Üçüncü nesil iPad Air‘in başlangıç fiyatı ise 3.999 TL’den 4.199 TL’ye çıktı. iPad mini’nin fiyatı 3.199 TL‘den 3.399 TL‘ye artarken 10.2 inçlik iPad’in fiyatı 2.499 TL‘den 2.799 TL’ye yükseldi.

Apple’ın Mart ayında duyurduğu yeni MacBook Air‘ın başlangıç fiyatı 7.999 TL‘den 8.699 TL tutarında satılmaya başlandı. 16 inçlik MacBook Pro‘nun 18.299 TL’lik başlangıç fiyatı ise 20.199 TL’ye ulaştı.

Apple’ın giyilebilir teknoloji ürünleri de fiyat artışından nasibini alan ürünler arasında bulunuyor. Apple Watch Series 5 modelleri 400, Series 3 modelleri 250 ve Apple Watch kordonlarında 70 TL’lik fiyat artışı yapıldı. AirPods Pro ve AirPods‘un satış fiyatında ise 200’er TL’lik artış yapıldı.

En yüksek fiyat artışı Apple’ın geçtiğimiz sene WWDC‘de tanıttığı Mac Pro ile birlikte tanıtılan Pro Display XDR‘da görüldü. Apple Pencil uçları gibi ürünler içinde 10 TL gibi ufak fiyat artışları bulunuyor. 13 inç MacBook Pro ve iPhone SE gibi sınırlı sayıda Apple ürünü için de fiyat artışı bulunmuyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz