Ana Sayfa Haberler iPad Pro ve MacBook Pro’nun ekranı konusunda yeni gelişme

iPad Pro ve MacBook Pro’nun ekranı konusunda yeni gelişme

0

İki yeni ürün tedarikçisi, Apple’ın 18 ay içinde iPad Pro ve MacBook Pro‘nun mini LED ekranlı sürümünü piyasaya sürmeyi planlandığı iddia ediliyor.

iPad Pro ve MacBook Pro’nun ekranıyla ilgili yeni iddia

DigiTimes‘ın bugün yayınladığı raporda Zhen Ding Technology ve Flexium Interconnect, mini LED cihazlar için esnek baskılı devre kartları yapmak için tedarik zincirine girdi.

İki baskılı devre kartı üreticisi, ürün sevkiyatı konusunda Güney Koreli Young Poong Electronics ile rekabet edeceği bildirildi. Kaynaklar, iki şirketin önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde piyasaya sürülecek mini LED ekranlı iPad Pro için yılın son çeyreğinde başlaması bekleniyor.

Apple’ın mini LED ekran ve 5G ile gelecek olan 12.9 inçlik ‌iPad Pro‌ modelinin önümüzdeki piyasaya sürülmesi planlandığı söyleniyor. Apple bu modeli ilk olarak bu yıl içerisinde piyasaya sürmeyi  planlıyordu. Ancak COVID-19 salgını nedeniyle bu tarihin önümüzdeki sene tanıtılması bekleniyor.

DigiTimes, raporunda yeni iPad Pro’nun önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde tanıtılacağını iddia ederken, L0vetodream isimli Twitter kullanıcısı yılın ikinci çeyreğine kadar piyasaya sürülmeyeceğini iddia etti.

Ming-Chi Kuo ise Apple’ın mini LED ekranlı 14.1 ve 16 inçlik MacBook Pro‌‘lar üzerinde çalışıyor. Ancak bu ürünlerin ne zaman piyasaya sürüleceği konusunda net bir bilgi bulunmuyor. Kuo, 16 inçlik sürümün sonbaharda planlandığını fakat 14.1 inç ile ilgili bilgi paylaşmadı.

DigiTimes daha önce Apple’ın yılın sonuna kadar mini LED ekranlı birden fazla MacBook modelinin piyasaya süreceğini iddia etmişti. Bloomberg’den Mark Gurman, Nisan ayında Apple’ın Ekim veya Kasım aylarında 16 inçlik ‌MacBook Pro‌’nun tanıtmayı planladığını söyledi. Ancak mini LED ekranıyla gelip gelmeyeceği belirsizliğini koruyor.

mini LED ekranların her birinde 200 mikronun altında yaklaşık 10.000 LED yer alacak. Kuo, mini LED teknolojisinin verimlilik ve eğlence deneyimi açısından gözle görülür gelişmeler barındıracağına inanıyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz