Ana Sayfa Öne Çıkanlar BMW, CarKey özelliği konusunda ilk resmî adımı attı

BMW, CarKey özelliği konusunda ilk resmî adımı attı

0

Apple’ın geçtiğimiz ay gerçekleştirdiği WWDC20 etkinliğinde tanıttığı iOS 14 özellikleri arasında bulunan CarKey özelliği ile ilgili ilk resmi adım, BMW tarafından atıldı.

BMW’den CarKey özelliği ile ilgili ilk adım atıldı

BMW’nin kısa süre önce yayınladığı BMW Connected güncellemesiyle yeni BMW Digital Key özelliği de aktif hale getirildi. iPhone kullanıcıları, bu özellik sayesinde cihazlarını araçlarının anahtarı olarak kullanabilecek.

CarKey özelliği, iOS 14 için tanıtılmış olsa da ilk olarak iOS 13.6 ile başlaması bekleniyor. Uyumlu BMW ve iPhone kullanıcıları, iPhone’larını araçlarına yaklaştırdıklarında bir anahtara benzer şekilde araçlarının kilidini açıp kapatabilecek.

iPhone XR, XS serisi, 11 serisi, ikinci nesil SE ve Apple Watch Series 5 kullanıcıları bu özellikten faydalanabilecek. BMW 1 Serisi, X6, Z4 gibi Haziran ayından itibaren üretilen BMW modellerinde, CarKey özelliğiyle uyumlu olarak gelecek.

Apple, WWDC20’de CarKey özelliğini BMW 520i modeli ile birlikte göstermişti. Bu özelliği ilk destekleyen otomobil markası BMW olmasıyla birlikte CarPlay de olduğu gibi farklı markaların da bu özelliği barındırması bekleniyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz