Ana Sayfa Haberler Foxconn: Hindistan’daki gümrük sorunu çözüldü

Foxconn: Hindistan’daki gümrük sorunu çözüldü

0

Apple’ın iPhone üreticisi Foxconn, Çin ile Hindistan arasındaki gerilimler sonucunda iki ülke arasında iPhone üretimini engelleyen sorunu başarıyla çözdü.

Foxconn, iki ülke arasındaki gümrük sorununu çözdü

Gümrük memurları, Çin ve Hindistan’ın Himalaya sınırında yaşanan şiddet olayları nedeniyle Çin’den gelen ürünlerin sevkiyatına izin vermiyordu. Bu durum, her iki ülkede de iPhone üretimini gerçekleştiren Foxconn için iPhone üretiminde sorunlara yol açtı.

Reuters tarafından yayınlanan rapora göre şirketin Hindistan’daki kargo lojistiği için gümrükleme kararı alındığı ve bütün yerel düzenleme prosedürlerine uyulduğu belirtildi.

Her biri yaklaşık 1,3 milyarlık nüfusuyla dünyanın en kalabalık iki ülkesi olan Hindistan ve Çin arasındaki gerginlik Mayıs ayından beri artarak devam ediyor. Bunun sonucunda olumsuz etkilenen şirketler arasında Apple da yer aldı.

Çin ve Hindistan’daki iPhone üreticisinin Reuters’e göre,  “akıllı telefon ve elektronik parçalar içeren” 150’den fazla Foxconn kargosu Chennai limanında duruyor.

Son yıllarda üretimini Çin’in dışına taşımaya çalışan Apple, bu konuda marjinal bir pazarı bulunan Hindistan’ı tercih etti. Mayıs ayında yayınlanan bir raporda Apple’ın iPhone üretiminin yüzde 20’sini Hindistan’a taşımak istediğini belirtilmişti.

İki ülke arasındaki gerginliğin devam etmesi halinde, iPhone üretimi gözle görülür bir etkisi olacak.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz