Ana Sayfa Haberler Apple, yeni işletim sistemlerinin ikinci beta sürümünü yayınladı

Apple, yeni işletim sistemlerinin ikinci beta sürümünü yayınladı

0

Cupertinolu şirket, WWDC20‘de tanıttığı macOS Big Sur, iOS 14, iPadOS 14, watchOS 7 ve tvOS 14‘ün ikinci beta sürümünü geliştiricilere sundu.

Apple, iOS 14’ün ikinci beta sürümünü yayınladı

Apple WWDC20’nin hemen ardından ilk beta sürümlerini geliştiricilere özel olarak yayınlamıştı. Aradan iki haftanın ardından  yayınladığı ikinci beta sürümünü geliştiricilerle birlikte halka açık olarak da yayınladı.

iOS 14’ün ikinci beta sürümüyle gelen yenilikler arasında Takvim ve Saat uygulamalarının görüntüsünde değişiklikler yapıldı. Anımsatıcılar listesinde bulunan emojiler yeniden tasarlandı. Kullanıcılar, Uygulama Arşivi‘nde bulunan uygulamaları doğrudan silebilecek. Ayrıca Denetim Merkezi‘nde mikrofonunuz veya kameranıza en son erişen uygulamalar en üstte görüntülenecek.

macOS Big Sur’ün ikinci beta sürümünde ise Catalyst uygulamaları için Apple Pay desteğini ekledi. Bu durum, geliştiricilerin Mac’te iPad uygulamaları sunmaya teşvik etmesiyle birlikte Apple Pay’in daha fazla benimsenmesini de sağlayacaktır.

Apple geri kalan işletim sistemleri için de her zaman olduğu hata düzeltmeleri ve performans iyileştirmeleri sunuyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz