Ana Sayfa Apple Mini LED ekranlı Apple ürünleri hakkında yeni bir rapor yayınlandı

Mini LED ekranlı Apple ürünleri hakkında yeni bir rapor yayınlandı

0

Trendforce isimli araştırma firması tarafından yayınlanan yeni raporlarda mini LED ekranlı iPad Pro ve MacBook Pro‘yu ele aldı.

Mini LED ekranlı iPad Pro ve MacBook Pro konusunda raporlar yayınlandı

Raporda Apple’ın mini LED teknolojisine önümüzdeki senenin ilk çeyreğinde 12.9 inç iPad Pro ile başlayacağı belirtildi. Apple’ın ayrıca 16 inç ile birlikte yeni 14 inçlik MacBook Pro modelinde de mini LED teknolojisini tercih etmesi bekleniyor.

Mini LED ekranlar zengin bir geniş renk gamı, yüksek kontrast oranları, HDR ve bölgesel karartma sunuyor. Bununla birlikte daha fazla enerji tasarrufu sunan daha ince panellerle geleceğine inanılıyor.

TrendForce, Apple’ın mini LED ekranları konusunda Çin’deki üreticiler yerine Tayvanlı üreticilere öncelik vereceğini de vurguladı. Raporda Çinli üreticilerin üretim kapasitesi ve maliyet avantajına sahip olmasıyla birlikte Apple’ın Çin ile ABD arasındaki ticaret savaşından kaçınmak adına Tayvanlı üreticilerle işbirliği yapmayı seçtiğinin altı çizildi.

TrendForce’un yayınladığı bir diğer raporunda ise Apple Silicon ile Apple’ın Mac, iPhone ve iPad‘i en yeni özel işlemcilerine nasıl geçireceği ayrıntılarıyla anlatıldı. Raporda 5nm’lik Apple Silicon işlemcilerin Apple için Intel işlemcilere kıyasla önemli ölçüde daha düşük maliyetli olacağı açıklanıyor.

Apple’ın ARM tabanlı işlemcilerini üretmek için TSMC’ye ihtiyaç duysa da, TSMC’nin işlemci başına üretim maliyetinin 100 doların altında olduğu iddia ediliyor. Bu da 200-300 dolar aralığındaki 10nm’lik Intel Core i3 işlemcilere kıyasla daha bütçe dostu olması açısından öne çıkarıyor.

Raporda, bu yıl tanıtılacak iPhone modellerinde yer alması beklenen A14 Bionic işlemcisinin seri üretiminin sürdüğünü de değinildi. A14X Bionic işlemcisinin ise yılın üçüncü çeyreğinde üretimine başlanacağı ve önümüzdeki sene satışa sunulacak olan  iPad Pro modellerinde bulunması bekleniyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz