Ana Sayfa Apple Yılın ikinci çeyreğinde Mac satışları büyük oranda arttı

Yılın ikinci çeyreğinde Mac satışları büyük oranda arttı

0

Apple’ın Mac satışları COVID-19 pandemisi döneminde sokağa çıkma yasağı ve okulların kapalı olması sonucunda yılın ikinci çeyreğinde gözle görülür bir şekilde arttı.

Yılın ikinci çeyreğinde Mac satışları arttı

IDC’nin için araştırma yöneticisi Jitesh Ubrani tarafından yapılan araştırmada PC sevkiyatlarında Apple’ın yıllık büyüme oranınında yüzde 36‘lık artış yaşandı. Bu alanda en fazla ürün gönderimi yapan HP’nin iki katına çıkması da dikkat çeken bir başka nokta olarak görülebilir.

Apple’ın Mayıs ayı başında piyasaya sürdüğü 13 inçlik MacBook Pro da bu güçlü büyümede katkı sağladı. Öğrenciler ve profesyoneller için COVID-19 sürecindeki sokağa çıkma yasakları da Apple’a bu konuda dolaylı olarak katkı sağladı. Raporda ayrıca geçen yıla kıyasla pazar payı yüzde 1,4 arttığı görüldü.

Çocukların eğitimlerine evlerinden devam etmesi halinde Apple açısından bu durum devam edebilir. Bu da yeni Mac modellerinin satın alınmasını sağlayabilir.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz