Ana Sayfa Haberler Mac için Microsoft Office 2016 kullanıcılarına kötü haber

Mac için Microsoft Office 2016 kullanıcılarına kötü haber

0

Microsoft, Mac için Microsoft Office 2016 uygulamalarının Ekim ayında güvenlik güncelleştirmelerini almayı durduracağını açıkladı. Microsoft’un bu desteği kesmesiyle beraber, performans ve güvenilirlik sorunlarıyla giderek daha fazla karşılaşılması ön görülüyor.

Microsoft Office 2016 güvenlik güncellemeleri sona eriyor

13 Ekim 2020‘den itibaren Mac için Office 2016 kullanıcıları artık Microsoft’un Office 365 veya Microsoft 365 hizmetlerinde resmi olarak desteklenmeyecek. Kullanıcılar Word, Excel vb uygulamaları kullanmaya devam edebilecek ancak OneDrive, SharePoint ve Exchange Online‘ın işletme sürümlerinin desteği sona erecek.

mac için microsoft office 2016

Konuyla ilgili Microsoft’un resmi duyurusu çelişkilerle dolu görünüyor. ilk olarak Office 2016’nın desteklenen sürümler listesinde kalacağı belirtiliyor. Duyurunun sonlarında ise “Mac için Office 2016 desteği sona erecek.” ibaresi yer alıyor. Microsoft bir destek beyanında “Office 2013 gibi diğer Office sürümlerinin Office 365 hizmetlerine bağlanmasını engellemek için etkin bir önlem almayacağız” diyor, ancak bu eski istemciler için performans veya güvenilirlik sorunları yaratabilir.

Microsoft’un 2011 yılından bu yana kullandığı Office 365 hizmetinin kapsamının genişletilmesi amacıyla böyle bir yol izlediği belirtiliyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz