Ana Sayfa Haberler Apple Silicon A14X işlemcisi için süreç başladı

Apple Silicon A14X işlemcisi için süreç başladı

0

Apple’ın ilk Apple Silicon işlemcili yeni nesil Mac ve iPad Pro modellerinde kullanacağı A14X işlemcisi için üretim tarihi netleşti. 5 nm mimarisine sahip olacak ve 25 milyar dolar yatırıma sahip yeni işlemci için beklentiler oldukça yüksek.

Apple Silicon A14X işlemcisi için süreç başladı

Apple’ın WWDC20’de duyurduğu Apple Silicon işlemciler gösterdi ki, şirket yazılım ve donanımını tamamen kendi ekosisteminde yetiştirmek istiyor. Yeni A14X işlemcisi ile boy göstermek isteyen Apple, Tayvan merkezli TSMC ile çalışmaya devam edecek.

apple silicon a14x işlemcisi

Intel’in x86 tabanlı işlemcilerini bırakıp ARM tabanlı işlemcilere geçeceğini duyuran Apple, A14 yongasına sahip 3 farklı Mac işlemcisi üzerinde çalıştığı da söylentilere konu olmuştu.

Digitimes’ın yayınladığı habere göre Apple’ın yeni işlemcisi bu yılın son çeyreğinde seri üretime başlayacak. Yeni nesil MacBook ve iPad Pro modellerinde yer alması beklenen ARM tabanlı işlemciler, 15-20 saat arasında bir ömür sunması bekleniyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz