Ana Sayfa Apple Spotify, Epic Games, Tinder gibi şirketler Apple’a karşı birleşiyor

Spotify, Epic Games, Tinder gibi şirketler Apple’a karşı birleşiyor

0

Epic Games ve Apple arasında devam eden sürtüşme farklı bir boyuta taşındı. Epic Games, Apple’ın uygulama içi satın alma protokolünü  atlattığı için başı belaya girmişti. Epic Games ise Apple’ın aldığı yüzde 30’luk payın oldukça fazla olduğunu ve kullanıcıları sömürdüğünü söyleyerek resmen Apple’a kafa tutmuştu. Apple’da bunun üzerine Epic Games’in oyunu olan Fortnite’ı App Store’dan kaldırarak cevap vermişti. Bu üç şirket ve daha niceleri ise Apple’a karşı iki merkezli bir kuruluş kurduklarını açıkladı.

Spotify, Epic Games, Tinder gibi şirketler Apple’a karşı birleşiyor

Spotify, Match Group (Tinder’ın ana şirketi) ve Epic Games (Fortnite geliştiricisi) dahil olmak üzere Apple’a karşı bir grup şirket ortaklaşa kar amacı gütmeyen bir “App Fair Alliance” kuruluşu oluşturdu. Bu kuruluşun amacı, Apple’ın App Store politikasına itiraz etmek için yasal ve düzenleyici eylemleri savunmak olarak açıklandı.

 App Fair Alliance

The App Fair Alliance, Washington DC ve Brüksel merkezli kar amacı gütmeyen bir kuruluştur. Kuruluş, Apple’ı politikalarını değiştirmeye zorlamak için yasal değişiklikleri savunmayı planladığını söylüyorEpic, Match ve Spotify‘a ek olarak, organizasyonun diğer üyeleri arasında Basecamp, Blix, Blockchain.com, Deezer ve Tile gibi küçük şirketler yer alıyor. Ayrıca, Avrupa’dan, Avrupa Yayıncılar Konseyi, Avrupa Haber Medyası ve Protonmail’den geliştiricileri de içerir.

Apple, uygulama içi ödeme sistemini kullanan uygulamalar için yüzde 15 ile yüzde 30 arasında komisyon alıyor. Ayrıca uygulamalar, App Store’da görünmeleri için bu kurallara uymak zorundalar. Bu uygulama geçmişte de bazı geliştiricilerin eleştirilerine hedef olmuştu ve bazı davalar yol açtı.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz