Ana Sayfa Haberler iFixit’ten iPhone 12 tamiratı için kötü haber!

iFixit’ten iPhone 12 tamiratı için kötü haber!

0

Cihazları parçalarına ayıran iFixit, Apple’ın yeni telefonlarını incelerden dikkat çekici bir detay keşfetti. iFixit uzmanları yaptıkları inceleme sonucunda iPhone 12 kamerasını Apple servisleri dışında tamir etmenin şu anda imkansız olduğunu duyurdu.

iPhone 12 kamera değişimine yazılım engeli!

iPhone 12 serisinde kamerayı değiştirdikten sonra şirketin tescilli, bulut tabanlı Sistem Yapılandırma uygulamasına erişmek ve doğrulama yapmak gerekiyor. Bu durum tamir edilebilirlik konusunda ciddi endişelere neden oldu. Yapılan testlerde bir iPhone 12’den sökülen kameranın başka bir iPhone 12’ye takıldığında sorunsuz gibi göründüğü, ancak sonrasında normal çalışmadığı keşfedildi. Ultra geniş kameraya geçiş yapılamaması ve kamera uygulamasının sadece belirli modlara yanıt vermesi gibi sorunlar görüldü.

iFixit ekibi şimdiye kadar kamera değişimlerinin çok daha kolay olduğunu hatırlatırken, benzer engellemelerin aşıldığına daha önce şahit olduk. Örneğin ekran değişimi sonrasında True Tone özelliğinin aktif edilemiyor olması, hali hazırda üçüncü parti servislerin elinde bolca bulunan bir cihaz ile çözülüyor.

Kamera ile benzer şekilde ekran değişimi sonrasında Apple’ın bulut tabanlı sistemine bağlanılması gerekiyor. Onarım engellerini aşmak yukarıdaki örnekte olduğu gibi teorik olarak mümkün. Ancak her geçen gün daha zor hale getirilmesi endişeye neden oluyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz