Ana Sayfa Apple Apple M1 işlemcili 13 inç MacBook Pro tanıtıldı!

Apple M1 işlemcili 13 inç MacBook Pro tanıtıldı!

2

Bugün düzenlenen One More Thing etkinliğinde Apple M1 işlemcili 13 inç MacBook Pro modeli tanıtıldı. İşte birçok kullanıcı tarafından merak edilen yeni MacBook modelinin özellikleri!

Apple M1 işlemcili 13 inç MacBook Pro tanıtıldı!

Yeni işlemcisini ve bu işlemci ile gelecek olan ürünlerini tanıtan Apple, ilk ARM işlemcili MacBook modellerini kullanıcılar ile buluşturdu.

Apple M1 işlemcili 13 inç MacBook Pro özellikleri

5nm teknolojisi ile üretilen Apple M1 işlemci, hem düşük güç tüketimi hem de yüksek performans ile dikkat çekiyor. Thunderbolt ve USB 4 desteği ile gelen yeni işlemci, kullanıcıları bir hayli heyecanlandırdı.

8 çekirdekli ve 16 iş parçacıklı yeni Apple M1 işlemci ile gelen MacBook Pro, eski modellere göre 3 kata kadar daha hızlı işlemci performansı ve 6 kata kadar daha hızlı grafik arabirimi performansı sunuyor.

macOS BigSur işletim sisteminin ARM işlemcilere uygun şekilde optimize edildiğini belirten Apple, yeni geliştirdikleri sistem sayesinde MacBook cihazlarda iPhone ve iPad uygulaması çalıştırılabileceğinin altını çizdi.

Apple M1 işlemcili 13 inç MacBook Pro fiyatı belirlendi

Yeni MacBook Pro modeli yaklaşık 20 saat pil ömrü sunuyor. Ayrıca 58.2Wh yerleşik lityum polimer pil ve 61 W USB-C güç sdaptörü ile karşımıza çıkıyor.

Retina ekran, 2TB’a kadar SSD desteği, 8GB RAM, 720P HD kamera ve üçlü mikrofon gibi özellikler ile kutudan çıkıyor.

1.56 cm yükseklik, 30.41 cm genişlik ve 21.24 cm derinlik değerlerine sahip olan model 1.4 kg ağırlık ile dikkat çekiyor.

Apple M1 işlemcili 13 inç MacBook Pro fiyatı

Ülkemizdeki vergi oranları nedeniyle Apple M1 işlemcili 13 inç MacBook Pro başlangıç fiyatı 14.299,00 TL olarak belirlendi.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


2 Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz