Ana Sayfa Apple Apple, macOS Big Sur sürümünü yayınladı

Apple, macOS Big Sur sürümünü yayınladı

3

Apple, One More Thing etkinliği ile Mac modelleri için geliştirdiği ARM tabanlı Apple M1 işlemciyi tanıtmıştı. Bugün Apple M1 işlemci ile uyumlu olan macOS Big Sur sürümü yayınlandı.

macOS Big Sur sürümü yayınlandı! İşte özellikleri

Mac cihazlar için ARM işlemci geliştirerek köklü değişikliğe giden Apple, yeni modelleri için işletim sistemi güncellemesini yayınladı.

Apple macOS Big Sur sürümü yayınlandı

Geçtiğimiz günlerde tanıttığı 13 inç MacBook Pro, Mac Mini ve MacBook Air modellerinde bulunan Apple M1 işlemci ile uyumlu şekilde çalışan Big Sur, tasarım konusunda da köklü değişikliğe gidildiğini gösteriyor.

Uygulama pencerelerinin köşelerinden renk paletlerine kadar birçok tasarım değişikliği bulunan Big Sur, yeni Kontrol Merkezi ile dikkat çekiyor. Yeniden tasarlanan araçlar ve Bildirim Merkezi ile kullanım deneyimini bir üst seviyeye taşıyan işletim sistemi kullanıcı odaklı tasarımı sayesinde Mac kullanıcılarının daha iyi odaklanmasını sağlıyor.

Yenilenen tasarım ile birlikte Safari web tarayıcısı da geliştirilmiş. ” Safari: Daha Hızlı, Daha Kişisel ve Daha Özel ” sloganı ile yola çıkan Apple, kullanıcıların gizliliğine önem verdiğinin altını çiziyor. Diğer web tarayıcılara göre daha fazla pil ömrü sunan Safari, yeni güncelleme ile daha hızlı hale getirilmiş. Sık ziyaret edilen siteleri Chrome’dan yüzde 50 daha hızlı yükleyen Safari, JavaScript dosyalarını neredeyse 1.5 kat daha hızlı çalıştırabiliyor.

Safari’de bulunan Gizlilik Raporu özelliği sayesinde kullanıcılar web sitelerinin kişisel verileri toplaması daha da zorlaşacak. Veri ihlali ile internette ifşa edilen parolaları da kullanıcılara bildirerek güvenliği artıran Safari, açılan sekmeleri ve yazılanları kullanıcıların izinleri dahilinde gerçekleştirecek.

Mac için Mesajlar(Messages on the Mac) uygulamasında grup sohbetlerini yönetme, mesajları üstte tutma ve gelişmiş arama seçeneği sayesinde kullanım deneyimi büyük oranda artırıldı. Apple ekosisteminin gelişmiş ve sorunsuz olması sayesinde kullanıcıların iPhone, iPad ve Apple Watch üzerinden aldığı bildirimler anlık olarak Mac için Mesajlar uygulamasında da görülebilir. Kullanıcıların Mac cihazında Memoji oluşturmasına olanak sağlayan yeni özellik sayesinde mesajlaşmalar daha eğlenceli hale gelecek.

Apple macOS Big Sur sürümü yayınlandı

Grup mesajlaşmalarında isimleri etiketleyerek mesaj gönderebilir ve sadece isminiz etiketlendiğinde bildirim gelecek şekilde ayarlarınızı değiştirebilirsiniz. Ayrıca grup mesajlarına fotoğraf veya emoji ekleyerek kişiselleştirebilirsiniz.

Daha şeffaf ve güvenli olmak için geliştirmeler yapan Apple, Mac App Store konusunda da bazı değişikliklere gitti. Bu yılın sonlarına doğru etkinleştirilecek yeni özellik sayesinde kullanıcılar indirecekleri uygulamanın hangi izinleri istediğini görebilecek. Ayrıca kullanıcılar indirilecek olan uygulamanın kullanacığı veri türlerini ve bunları üçüntü taraf kişi veya kurumlar ile paylaşıp paylaşmayacağını da görebilecek.

 


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


3 Yorumlar

  1. 3 gb kadarını indirdikten sonra hata verdi ve bi daha da güncelleme kısmında gözükmedi. Serverda çok yoğunluk var sanırım. 12 GB bi de güncelleme, 16 megabit internetlerle nasıl indiriceksek :/

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz