Ana Sayfa Haberler iPhone 12 Pro almak için kaç gün çalışmak gerekiyor? (Video)

iPhone 12 Pro almak için kaç gün çalışmak gerekiyor? (Video)

0

Sihirli Elma YouTube kanalında farklı videolar ile karşınıza çıkmaya devam ediyoruz. Bu yıl 4 farklı iPhone 12 modeli ile karşımıza çıkan Apple geçtiğimiz günlerde cihazların Türkiye fiyatlarını açıkladı. Bu kapsamda kutu açılış videosunu sizlerle paylaştığımız iPhone 12 Pro’yu almak isteyenlerin 14.999 TL ödemesi gerekiyor. Peki, iPhone 12 Pro sahibi olmak için Türkiye’de kaç gün çalışmak gerekiyor?

iPhone 12 Pro almak için kaç gün çalışmak gerekiyor? (Video)

Sihirli Elma YouTube kanalında Apple’a özel içerikler üretmeye devam ediyoruz. Picodi tarafından ülkelerdeki ortalama maaşlar baz alınarak yapılan iPhone 12 Pro kaç günde alınabiliyor? adlı çalışma Türkiye’deki durumu gözler önüne seriyor. Dilerseniz sözü daha fazla uzatmayalım ve sizleri videomuz ile baş başa bırakalım.

Türkiye birinci sırada

Numbeo verilerine göre, Türkiye’de ortalama maaş miktarı net 3.035 TL olarak göze çarpıyor. Bu da bir vatandaşın, iPhone 12 Pro 128 GB alabilmek için 103,8 gün yemeden içmeden çalışması gerektiğini gösteriyor.

iPhone 12 Pro almak için kaç gün çalışmak gerekiyor

iPhone 12 almak için kaç gün çalıştığımızı buradan ve buradan takip edebilirsiniz.

Durum asgari ücret alan bir kişi açısından düşünüldüğünde ise, 2.324 TL maaş alan bir vatandaşın, 14.999 TL’lik iPhone 12 Pro‘yu almak için yaklaşık olarak 196 gün yemeden içmeden çalışması gerekiyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz