Ana Sayfa Haberler Elon Musk, Apple Car hakkında açıklamalarda bulundu

Elon Musk, Apple Car hakkında açıklamalarda bulundu

1

Tesla CEO’su Elon Musk bugün Twitter’da bir dönem Apple’ın Tesla’yı satın alma olasılığı konusunda Apple CEO’su Tim Cook’a ulaştığını ancak Cook’un toplantıya katılmayı reddettiğini söyledi.

Elon Musk Apple’ın Tesla’yı satın alma ihtimali üzerine konuştu

Musk’ın tweet’i, Reuters’ın Apple’ın yaklaşmakta olan bir Apple Car üzerindeki çalışmaları hakkındaki son raporuna yanıt olarak geldi.

Reuters’a göre Apple, 2024 yılına kadar bir Apple Araba üretmeyi hedefliyor. Apple ayrıca, Tesla’nın da kullanmak istediği lityum demir fosfat pil teknolojisini kullanmayı planlıyor. Elon Musk ayrı bir tweetinde ise “Apple Car” söylentilerinin “doğruysa garip” olduğunu ve tek hücreli tasarımın “elektrokimyasal olarak imkansız” olduğunu söyledi.

Apple’ın bir zamanlar Tesla’yı satın almayı düşündüğü ve 2013’te hisse başına 240 dolarlık “ciddi bir teklif” verdiğine dair söylentiler var, ancak Musk’ın yorumlarından sonra bu söylentinin gerçek dışı olduğu anlaşılıyor.

İki şirket, Apple Car projesi üzerinde çalışmaya başladıktan sonra anlaşmazlıkları git gide arttı. Hatta 2015’te Elon Musk, Apple’a “Tesla Mezarlığı” adını verdiğini söyledi.

Apple, tüketicilere yönelik bir otomobil üretmeye başlarsa, Tesla ve Apple doğrudan rakip olacak. Apple’ın kendi otomobili üzerindeki çalışmaları sorunsuz devam ederse, 2024 veya 2025 yılı içerisinde otomotiv sektörü yeni bir değişimle karşı karşıya kalabilir.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


1 YORUM

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz