Ana Sayfa Haberler Hangi iPhone 12 modeli size göre?

Hangi iPhone 12 modeli size göre?

0

iPhone 12 ailesi; temel model, mini, 12 Pro ve 12 Pro Max olmak üzere 4 farklı versiyonla karşımıza çıkıyor. Bu modellerin hangisi sizin için uygun, cihazlar hangi ihtiyaçlara cevap veriyor sorularını yanıtladık. Ayrıca kıyaslamamızı yaparken ürünlerin fiyatlarını atlamadık. Fiyat farklarını ve sebeplerini açıkladık.

Hangi iPhone 12 modelini seçmelisiniz?

Cihazların tasarımları birbirine oldukça benziyor. Ancak ekran boyutu ve malzeme bazı modellerde farklılık gösteriyor. Diğer yandan donanım ve kamera tarafında da modeller birbirinden ayrılıyor. Dilerseniz lafı uzatmadan sizi video ile baş başa bırakalım.

iPhone 12 Mini 128 GB: https://app.hps.im/d7ct/a912d59
iPhone 12 128 GB: https://app.hps.im/d7ct/3f0454df
iPhone 12 Pro 256 GB: https://app.hps.im/d7ct/d1f6bccc
iPhone 12 Pro Max 128 GB: https://app.hps.im/d7ct/727ff3b4

Ailenin en uygun fiyatlı telefonu 8 bin TL bandında, en pahalı seçeneği ise 17 bin TL seviyelerinde tüketici karşısına çıkıyor. Dolayısıyla hangi iPhone 12 size göre sorusuna doğru yanıt bulmak oldukça önemli.

İlk olarak ekran boyutlarına baktığımızda; 12 mini 5.4 inç, 12 ile 12 Pro 6.1 inç ve 12 Pro Max 6.7 inç büyüklüğünde karşımıza çıkıyor. Cihazların paneli ise birbiriyle aynı, ailenin tüm üyeleri Super Retina XDR kullanıyor. Bu noktada seçim yaparken, kendi tarzınıza uygun modeli belirlemelisiniz. Küçük ekran istiyorsanız mini modeli, standart boyut istiyorsanız 12 ve 12 Pro’yu, büyük ekran istediğinizde ise 12 Pro Max’i seçmelisiniz.

Donanım tarafına baktığımızda ise iPhone 12 ailesinde tüm modellerin oldukça güçlü olduğunu görüyoruz. Aynı zamanda 4 modelde de Apple A14 Bionic yer alıyor. Bu işlemci sayesinde donma ve kasma sorunları ile karşılaşmanız oldukça zor. RAM tarafında ise 12 ve 12 mini’de 4 GB, 12 Pro ve Pro Max’te 6 GB kapasite var. Ancak seçim kriterleri arasında RAM’in çok öne çıkmadığını söyleyebiliriz.

Tercih kriterleri arasında kamera öne çıkıyor

Kamera seçiminizi en çok etkileyecek noktalar arasında yer alıyor. Tüm modellerde ana ve geniş açı kamera mevcut. Ana kamera 12 Megapiksel çözünürlük ve f/1.6 diyafram değerlerine sahip. Geniş açı lens de 12 Megapiksel çözünürlükle karşımıza çıkıyor. Diğer yandan iPhone 12 Pro ve 12 Pro Max’te üçüncü lens olarak telefoto yer alıyor. Ayrıca 12 Pro ve Pro Max’te LiDAR sensör mevcut.

Batarya tarafına baktığımızda ise iPhone 12 mini’nin boyutundan dolayı daha az kapasiteli olduğunu belirtelim. Ancak ortalama kullanımda 12 mini de size bir gün boyunca rahatça yetecektir.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz