Ana Sayfa Haberler Hangisini tercih edelim? iCloud vs Google Fotoğraflar

Hangisini tercih edelim? iCloud vs Google Fotoğraflar

1

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte hayatımıza giren ekosistem kavramı kullanıcıların hayatını kolaylaştırıyor. Sizler için Apple ekosisteminin bir parçası olan iCloud ile Google Fotoğraflar hizmetlerini karşılaştırdık.

Hangisini tercih edelim? iCloud vs Google Fotoğraflar

Sihirli Elma YouTube kanalında farklı içerikler ile karşınıza çıkmaya devam ediyoruz. Bu videomuzda iCloud ve Google Fotoğrafları karşılaştırdık. Dilerseniz sözü daha fazla uzatmayalım ve sizleri videomuz ile baş başa bırakalım.

Birçok kullanıcı kullanım deneyimi ve senkronizasyon konusunda avantajları nedeniyle Apple cihazları tercih ediyor. Apple’ın sunduğu iCloud sistemini kullanmak istemeyen kullanıcılar Google Fotoğraflar ve Dropbox gibi alternatiflere yöneliyor.

Uzun süredir kullanıcılara ücretsiz hizmet veren Google Fotoğraflar, şirketin yaptığı açıklamayla birlikte 1 Haziran’dan itibaren ücretli hale geldi. Artık kullanıcılar Google One aboneliği satın alarak fotoğraflarını bulutta saklayabilecek.

Apple, kullanıcılara 5 GB ücretsiz iCloud depolama alanı sunuyor. 50 GB, 200 GB ve 2 TB ücretli abonelik seçenekleri bulunan şirket, 200 GB ve 2 TB abonelik tercih eden kullanıcılara saklama alanını aileleriyle paylşma imkanı tanıyor.

iCloud yedeklemeleri WhatsApp ve Telegram gibi uygulamaları da kapsadığı için Google Fotoğraflar uygulamasının bir adım önüne geçiyor.

100 GB, 200 GB ve 2 TB depolama seçeneklerine sahip olan Google, iCloud’da olduğu gibi tüm Apple cihazlarda sorunsuz bir şekilde çalışıyor. Kullanıcılara düşük çözünürlüklü saklama seçeneği sunan şirket, daha fazla medya dosyası için yer açmaya olanak sağlıyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


1 YORUM

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz