Ana Sayfa Aksesuar Apple Watch Series 7 tanıtıldı! İşte özellikleri ve fiyatı

Apple Watch Series 7 tanıtıldı! İşte özellikleri ve fiyatı

0

Bu akşam düzenlenen Apple etkinliğinde tanıtılmasına kesin gözüyle bakılan Apple Watch series 7 için iddialar doğru çıktı. Geçen yıl altıncı neslini gördüğümüz Apple Watch ailesi, artık yeni bir üyeye sahip. Yeni Apple Watch Series 7, Apple’ın lansmanında tanıtıldı, böylece özellikleri ve fiyatı da kesinleşmiş oldu.

Apple Watch Series 7 özellikleri

Apple Watch Series 7 ile gelen en önemli tasarımsal değişiklik ekran oldu. Watch serisinde beklediğimizin aksine düz kenarlar gelmese de bazı tasarımsal dokunuşlar görüyoruz. Gücünü WatchOS 8’den alan yeni neslin özellikleri haberimizde.

Ekran: 41mm ve 45mm
Batarya: 18 saat pil ömrü – Type C ile şarj
Renk seçenekleri: Siyah, gümüş, altın, kırmızı ve mavi
Dayanıklılık: IPX6 sertifikalı su geçirmezlik

Apple Watch tasarımsal olarak büyük oranda aynı kalsa da ekran boyutu önemli oranda büyümüş. Küçük olarak bilinen Apple Watch’ın ekran boyutu 40mm’den 41mm’ye, büyük olan varyantın boyutu ise 44mm’den 45mm’ye çıkarılmış.

1.7mm kalınlığındaki çerçeveye, always on AMOLED modunda yüzde 70 daha parlak olabilen ekran eşlik etmiş. Series 7, siyah arkaplanın üzerinde beyaz yazıların sönük kalmasını sorununu da çözüyor. Beyaz tonlar artık yüzde 70’e kadar daha parlak hale gelerek okunabilirliği yükseltebiliyor.

Önceki serilerde de olan su geçirmezlik iddiası IPX6 ile geliştirilerek yeni nesle aktarılmış. Bununla birlikte toz geçirmezlik konusunda daha iyi hale getirilmiş.

Pil konusundaki vaat ise yeni neslin tek şarjla 18 saat kullanım sunabilmesi. Üstelik önceki nesle göre type-c ile yüzde 30 daha hızlı şarj da sunuluyor. Büyüyen ekranla birlikte doğal olarak güç tüketiminin artacağı biliniyordu, Apple bu noktada daha büyük batarya yerine daha hızlı şarj olan bataryayı seçmiş

Yeni Apple Watch; siyah, gümüş, mavi, kırmızı ve koyu yeşil renk seçeneklerine sahip. Yani toplamda 5 renk seçeneği bize sunulmuş durumda.

Apple Watch Series 7 ile açık havada yapılan bisiklet sürüşlerine daha kapsamlı bir destek geldi. Eğer bisiklet modunda kaza yaparsanız saat bunu otomatik olarak algılayıp acil servise iletecek. Bununla birlikte mola verdiğinizde ya da ışık görüp durduğunuzda saat yine bunu anlayıp antrenmanı duraklatacak.

Apple Watch Series 7 fiyatı

Series 7 için fiyat 399 dolar olarak açıklandı. Türkiye fiyatı ise henüz açıklanmadı.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz