Ana Sayfa Apple iOS 15 hatalarıyla kullanıcılarını üzdü!

iOS 15 hatalarıyla kullanıcılarını üzdü!

2

Teknoloji devi Apple, geçtiğimiz aylarda iOS 15 için bir tanıtım yapmıştı. 4 Aydır geliştirilme aşamasında olan iOS 15 geçtiğimiz günlerde resmi olarak kullanıcılara dağıtılmaya başlandı. iOS 15 ve iPadOS 15 işletim sistemlerinin yayınlanmasından sadece bir gün sonra Apple, yeni sürümler için beta sürecini de başlattı.

iOS 15 ile buluşan kullanıcılar neden üzgün? Son durum ne? Çoğunluk güncellemeden memnun olsa bile memnun olmayan bir kesim var. Bazı iPhone kullanıcıları telefonlarını güncelledikten sonra yeni hataların ortaya çıktığını farketti, işte o hatalar…

Depolama hatası

Apple’ın iOS 15 ve iPadOS 15‘i herkese açmasından sadece iki gün sonra kullanıcılardan olumsuz yanıtlar da gelmeye başladı. Sosyal medyada birçok kullanıcı, depolamayla ilgili bazı yaygın hatalara işaret ediyor.

iOS 15‌ güncellemesinden sonra bazı kullanıcılar, Ayarlar menüsünde “iPhone Depolama Alanı Neredeyse Dolu” uyarısı gördüklerini söyledi. Üstelik iPhone cihazlarında yeterli miktarda depolama alanı kalmasına rağmen uyarının geldiğini belirtiyorlar.

Apple Destek‘in Twitter hesabı hatayı bildiren kullanıcılarla dolu.

Üstelik Ayarlar menüsünün içindeki uyarı kapatılamıyor. Eğer bildirime dokunursanız sizi Ayarlar’daki ‌iPhone‌ Depolama sayfasına götürür. Burada, genellikle cihazın halen yeterli miktarda depolama alanına sahip olduğu bilgisi yer alıyor. Ayrıca bu, iOS 15 ile gelen tek depolama hatası değil.

Bazı kullanıcılar ise, kullanılabilir depolama miktarının cihazın kapasitesinden fazla gösterildiğini söyledi. Ayrıca bir içeriğin kapladığı depolama alanı konusunda da hatalar ortaya çıktı.

Bu durumlarda Apple Destek, kullanıcılara cihazlarını yeniden başlatmalarını tavsiye ediyor. Ancak bu işlem de sorunu tamamen çözmüş değil. Eğer sizin cihazınızda da yeni güncellemeden sonra benzer ya da farklı hatalar ortaya çıktıysa yorum olarak paylaşabilirsiniz.

 


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


2 Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz