Ana Sayfa Apple Apple, eski cihazlar için iOS 12.5.5 güncellemesi yayınladı: Hangi cihazlar listede?

Apple, eski cihazlar için iOS 12.5.5 güncellemesi yayınladı: Hangi cihazlar listede?

0

Apple, geçtiğimiz günlerde iOS 15 güncellemesini yayınladı. Ancak şirket eski cihazlarını unutmadı ve iOS 12’den sonra güncellenmeyen cihazlar için iOS 12.5.5 sürümünü yayınladı.

Herhangi bir yenilik içermeyen güncelleme, mevcut güvenlik açıklarına odaklanıyor. Öyle ki Apple’ın sürüm notlarına göre CoreGraphics, WebKit ve XNU ile ilgili güvenlik açıkları gideriliyor.

iOS 12.5.3 WebKit sorunlarını gideriyor

iOS 12.5.3 güncellemesi temel olarak; rastgele kod yürütülmesine neden olabilen bellek taşmalarına, tam sayı taşmalarına, depolama istisnalarına vb. gibi WebKit bileşenlerindeki dört güvenlik açığını ele alıyor.

iOS 12.5.3 güncellemesi şu anda aşağıdaki modeller için kullanılabilir durumda;

—iPhone 5s
—iPhone 6
—iPhone 6 Plus
—iPad Air
—iPad Mini 2
—iPad Mini 3
—iPod touch 6

Apple, yukarıdaki cihazlara sahip kullanıcıların bu güncellemeyi mümkün olan en kısa sürede yüklemesini tavsiye ediyor. Sizlerde  Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme ekranından cihazınızı son sürüme yükseltebilirsiniz.

iOS 12.5.3’e olarak Apple; tüm iPad Pro serileri, iPad Air 2 ve üzeri, iPad 5 ve üzeri, iPad mini 4 ve daha üzeri modeller içinde iOS 14.4.2 güncellemesini kullanıma sundu. Bu güncelleme de yine temelde WebKit’le ilgili önemli bir güvenlik açığını gideriyor.

iOS 14.5.1 değişiklik listesi

iOS 14.5.1 sürümümün güncelleme notlarında “Hata düzeltmeleri içerir, önemli güvenlik güncellemeleri sunar ve tüm kullanıcılara önerilir” ifadesi yer alıyor.

Bazı kullanıcıların Uygulama Takibi Şeffaflığı‘nda yaşadığı sorunu çözen güncelleme hem iPhone hem de iPad modellerinde kullanılabilir. Tabiki tablet versiyonu iPadOS 14.5.1 olarak yayınlandı.

Güncellemeyi yüklemek isteyen kullanıcıların iPhone veya iPad’inde, Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme yolunu takip etmesi yeterli.

 


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz