Ana Sayfa Haberler M1 Pro ve M1 Max MacBook Pro özellikleri

M1 Pro ve M1 Max MacBook Pro özellikleri

0

Geçtiğimiz salı günü tanıtılan en güçlü Apple Silicon işlemcileri M1 Pro ve M1 Max yeni MacBook Pro bilgisayarlara ne katıyor?

M1 Pro ve M1 Max özellikleri

Dilerseniz sözü uzatmadan videomuzla baş başa bırakalım. İyi seyirler.

Açıklanan detaylara göre M1 Pro işlemci, 200 Gbps bellek bant genişliğini destekleyecek. 32 GB bellek ile kullanılabilecek yeni işlemci, donanımsal güvenlik güvenlik teknolojisine sahip.

5nm teknolojisi ile üretilen M1 Pro, 10 çekirdekli CPU yapısıyla karşımıza çıkıyor. Ayrıca GPU tarafında ise 16 çekirdeğe sahip olan Apple M1 Pro’da yapay zeka işlemleri için saniyede 11 trilyon işlem yapabilen 16 çekirdekli Neural Engine teknolojisi mevcut.

M1 Pro, ARM işlemciler arasında yüksek performans ve düşük güç tüketimiyle dikkat çekiyor. Ayrıca şirketin deyimiyle Watt başına performans konusunda endüstri lideri koltuğuna oturdu.

Media Engine tarafında H.264, HEVC, ProRes ve ProRes RAW teknolojilerini destekleyen işlemci, beklentileri fazlasıyla karşılıyor. Bununla birlikte yeni işlemciler aynı anda 8K ve 4K video oynatma imkanı sunuyor.

Şirketin sürprizlerinden biri olan Apple M1 Max işlemci, M1 Pro’nun neredeyse iki katı daha iyi performans ile karşımıza çıktı.

M1 Max işlemci, M1 Pro modelinde de olduğu gibi 5nm teknolojisiyle üretildi. Bununla birlikte M1 Max, M1 Pro’dan farklı olarak 400Gbps bellek bant genişliğini destekliyor. Ayrıca 64 GB RAM desteği ile karşımıza çıkan M1 Max, 57 milyar transistör ile dikkat çekiyor.

Amiral gemisi işlemci M1 Pro’da da olduğu gibi 10 çekirdekli CPU ile tanıtıldı. Ancak M1 Pro’dan farklı olarak 32 çekirdekli GPU’ya sahip. Ayrıca 11 trilyon işlem imkanı sunan 16 çekirdekli Neural Engine tercih edilmiş.

M1 Max işlemcinin M1 Pro modelinden en büyük farkı ise ekran desteğinde ortaya çıkıyor. Bununla birlikte M1 Pro işlemci iki ekran desteğine sahipken M1 Max işlemcide dört ekran desteği mevcut.

Apple, hem M1 Pro hem de M1 Max işlemcide güç tüketimine odaklandıklarını açıkladı. Benzer şekilde performans konusunda da iddialı olan işlemciler, yüksek pil süresi sağlayacak.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz