Ana Sayfa Apple Apple, aşı olmayan çalışanlarına katı kurallar getiriyor

Apple, aşı olmayan çalışanlarına katı kurallar getiriyor

0

Apple’da çalışan çoğu personel, aşı zorunluluğuna tabi değildi. Ancak şirket aşısız çalışanlar için yeni kurallar getirdi, Çalışanlar ofise her girmek istediklerinde Covid-19 testi yaptırmak zorunda kalacaklar.

Bloomberg, günlük testin aşı durumunu Apple’a bildirmeyi reddeden çalışanlar için geçerli olacağını bildirdi. Buna karşın aşılı personelin haftada bir kez hızlı testler yapması isteniyor.

Apple’ın aşılanmamış kurumsal çalışanlarının günlük testler yapması gerekecek. Şirketin perakende mağazalarındaki aşılanmamış işçilerden işe geldikleri her gün yerine haftada iki kez test yapmaları istenecek. Aşılanmış perakende personel ise yine her hafta hızlı testler yapması gerekiyor.

Çalışanlar, evde yapabileceği hızlı testleri Apple ofislerinden ve perakende mağazalarından temin edebilecek. Tek bir test 15 dakika sürüyor ve sonuçlar dahili bir uygulama ile şirkete bildiriliyor.

Apple, uzaktan çalışmanın aksine yüz yüze çalışmanın daha iyi olduğunu savunuyor ve şirket, Delta varyantının teşvik ettiği artan Covid-19 vakaları sonrasında Temmuz ayında ofislere planlanan dönüşünü bir ay erteledi.

Ağustos ayında ise dönüş şartını 2022’nin başına kadar ertelemişlerdi. Yakında gelecek test zorunluluğuna rağmen, şirket personelin Ocak ayından itibaren haftada en az üç gün ofiste çalışması gerektiğini düşünüyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz