Ana Sayfa Apple MacBook Pro’da neden çentik var?

MacBook Pro’da neden çentik var?

0

Apple, geçtiğimiz günlerde ‘Unleashed’ etkinliğinde tanıttığı yeni MacBook Pro‘ların tamamında çentiğe yer verdi. Ekranın orta üst kısmında yapılan bu tasarımsal değişiklik haliyle ‘çentik düşmanlarının’ hoşuna gitmedi.

Apple kullanıcıları, MacBook Pro’da çentik olmamasını gerektiğini savunarak şirketin bu tarz değişikliğe gitmesine tepki gösterdi. Ayrıca Apple’ın cihazda gerçekleştirdiği revizyonu beğenenler de oldu. Tartışmalar devam ederken, Mac Ürün Grubu Yöneticisi Shruti Haldea konuya nihayet açıklık getirdi.

“Çentik, MacBook Pro ekranı için zekice bir yöntem”

Yeni MacBook Pro modelleri 14 ve 16 inç olarak karşımıza çıktı. Önceki modellerle karşılaştırıldığında ekran kasa oranı bakımından daha avantajlı duruyor. Apple, ekranın sol ve sağ kenarlarındaki çerçeveleri yüzde 24 oranında incelttiğini ve 3.5 mm boyutuna getirdiğini söyledi. Üst kısımdaki çerçeveyi ise yüzde 60 oranında incelttiğini ve nihayetinde 3.5 mm ölçülerine soktuğunu belirtti.

Sözlerine devam eden Shruti Haldea, çentiği kullanıcılara daha fazla ekran alanı sunmanın “zekice bir yolu” olarak nitelendirdi. YouTube’daki Same Brain kanalına konuk olan Haldea, “Yaptığımız şey, ekranı daha uzun hale getirmektir” dedi.

Ek olarak çentik sayesinde içeriklerin daha büyük bir alanda görüntülenebileceğini vurgulayan Shruti Haldea, “Tam ekran modundayken 16:10 formatında pencereniz oluyor. Bu da harika görünüyor” ifadelerini kullandı.

Çentik geçici olarak gizlenebiliyor

Apple, MacBook Pro kullanıcılarının bu durumdan rahatsız olacaklarını önceden kestirmiş olmalı ki, bu hissiyattan kurtarmak için de çözüm geliştirdi. Örneğin bilgisayarda uygulamaları tam ekran modunda açtığınız zaman, ekranın üst kısmına siyah bir kenarlık eklenecek. Böylelikle çentik geçici olarak gizlenecek. Ayrıca o an görüntülemekte olduğunuz içerik de olumsuz etkilenmeyecek.

Peki siz bu çentik hakkında ne düşünüyorsunuz?

 


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz