Ana Sayfa Apple iOS 15.2 ve iPadOS 15.2 Beta 3 yayınlandı! Yenilikler neler?

iOS 15.2 ve iPadOS 15.2 Beta 3 yayınlandı! Yenilikler neler?

0

iOS 15’in ilk sürümü WWDC 2021 etkinliğinde tanıtılmıştı ve iPhone 13‘ün çıkışıyla birlikte stabil olarak dağıtılmaya başlanmıştı.

macOS 12 Monterey işletim sisteminin 12.1 için beta aşamasına geçmesinin ardından nihayet iOS ve iPadOS için de beta aşamasında ilerlendiğini görüyoruz. Eğer bir geliştiriciyseniz, bugün itibariyle iOS 15.2 ve iPadOS 15.2 Beta 3 güncellemelerini indirmeniz mümkün.

iOS 15.2 ve iPadOS 15.2 Beta 3, geliştiriciler için indirmeye açıldı

Apple’ın işletim sistemleri için yayınladığı beta güncellemeleri, ‘Public‘ ve ‘Developer‘ olmak üzere ikiye ayrılıyor. Public olarak yayınlanan güncellemeler herkes tarafından indirilebilirken, Developer güncellemeleri sadece Apple Geliştirici Hesabı bulunan kullanıcılar tarafından indirilebiliyor. Bu güncelleme de Developer niteliğini taşıdığı için sadece Apple Developer Center aracılığıyla indirebilirsiniz.

Uygulama geliştiricilerinin, uygulamalarını yeni iOS sürümlerinde en iyi deneyimi sunacak hale getirmesi için Apple bu politikayı uyguluyor. Bu güncelleme muhtemelen ilerleyen günlerde Public olarak da yayınlanacaktır.

Güncelleme ile neler eklendi?

Beta 3 güncellemesi ile yalnızca hata düzeltmeleri yapıldı. iOS 15.2 ise önceki sürüme ek olarak App Privacy Report özelliğini getiriyor. Bu özellik sayesinde cihazınızda yüklü olan her uygulamanın, verdiğiniz izinleri ne kadar kullandığını görebiliyorsunuz. Örneğin kameranıza ne zaman ve ne sıklıkla erişildiğini bu özellik sayesinde takip edebileceksiniz.

ios 15.2 beta 3

Gelen diğer özellikler ise şu şekilde:

  • Bul servisine ‘Beni izleyebilecek öğeler’ sekmesi eklendi
  • iPhone 13 Pro‘da makro moda hızlı geçiş için kısayol eklendi
  • Güç tuşuna birkaç saniye basılı tutulunca seçilen kişinin aranabilmesi kısayolu eklendi
  • E-posta uygulamasına ‘e-postamı gizle’ butonu eklendi

Sizler bu güncelleme hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı eksik etmeyin…

 


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz